Eva Mikulová Správy

Zdravotníci a zamestnanci z Univerzitnej nemocnice sa zapoja do celoplošného testovania

Otestujú zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, žijúcich s nimi v spoločnej domácnosti, externých spolupracovníkov a všetkých aktuálne hospitalizovaných pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci a zamestnanci z Univerzitnej nemocnice sa zapoja do celoplošného testovania
Zdroj: UNLP

Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice aktívne podporí projekt „Spoločná zodpovednosť“, ktorý realizuje Ministerstvo obrany SR v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR.

„Podľa možností a kapacít sa zamestnanci nemocnice dobrovoľne zapoja aj do celoplošného testovania. Otestuje svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, žijúcich s nimi v spoločnej domácnosti, externých spolupracovníkov nemocnice a všetkých aktuálne hospitalizovaných pacientov,“ informuje Ladislava Šustová z komunikačného oddelenia UNLP.

V nemocnici pracuje spolu 3 750 zamestnancov a externistov a 750 je aktuálne hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach nemocnice.

Testujú aj vedúci pracovníci

Po 24 hodinovej službe v sobotu (31.10.), sa ako dobrovoľník na nedeľu (1.11.) zapísal aj výkonný riaditeľ UNLP pre liečebno-preventívnu starostlivosť Martin Paulo, ktorý bude testovať zamestnancov UNLP.

Výkonný riaditeľ UNLP pre výskum, vedu a vzdelávanie Peter Kizek, bude dobrovoľne testovať občanov MČ Košice-Barca: „Našim zdravotníckym zamestnancom ne­bránime v dobrovoľníckej činnosti pri celoplošnom testovaní v čase ich osobného voľna. Naopak, aj našou účasťou ich podporujeme v tom, aby pomohli s odberom vzoriek počas víkendu.“

V mieste svojho trvalého bydliska sa do testovania zapojí aj vedúca Odboru ošetrovateľstva UNLP Lucia Boháčová.

PCR testy objednaných pacientov

Veľkokapacitné odberové miesto UNLP na Ipeľskej 1 bude odoberať vzorky objednaným pacientom tak ako doposiaľ. Teda nezávisle od celoplošného testovania.

To znamená, že PCR testovanie na odberovom mieste bude cez víkend 31.októbra a 1. novembra fungovať bez obmedzenia v pôvodnom režime od 9.00 do 12.00 hod.

Toto miesto nebude slúžiť verejnosti počas nasledujúceho víkendu na antigénové testovanie v rámci celoštátneho projektu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM