Eva Mikulová Rôzne

Zdravotníci z nemocnice Šaca venovali svoju predvianočnú zbierku bezdomovcom v Bernátovciach

Zbierku dali do zariadenia pre ľudí v núdzi a bez domova Oáza – nádej pre nový život, v Bernátovciach. Zariadenie poskytuje prístrešok takmer tristo bezdomovcom.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci z nemocnice Šaca venovali svoju predvianočnú zbierku bezdomovcom v Bernátovciach
Zdroj: Nemocnica Košice - Šaca

Zdravotníci z Nemocnice Košice-Šaca v rámci tradičnej predvianočnej aktivity NADÁCIE AGEL, vyzbierali deky, posteľné prádlo, uteráky a obuv.

Do predvianočnej zbierky, ktorá prebiehala počas celého novembra, priniesli viac ako 45 kg teplých prikrývok, uterákov či posteľnej bielizne.

„Našou snahou je adresná pomoc. Chceme ľuďom v núdzi poskytnúť to, čo potrebujú. Oslovujeme preto rôzne organizácie ešte pred vyhlásením vianočnej zbierky a pýtame sa, akú konkrétnu pomoc potrebujú,“ objasňuje predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL, Iveta Chreneková a dodáva, že „následne oslovíme zdravotníkov.“

Darovali aj tri elektrické postele

Vedenie nemocnice v Šaci tento rok prispelo k predvianočnej zbierke a darovalo Oáze aj tri elektrické postele, ktoré uľahčia prácu s bezvládnymi.

„Pomáhať je našou denno-dennou prácou. Táto forma pomoci je ale úplne odlišná. Tu často nejde o pomoc pri lôžku človeka, ktorý o týždeň odíde z nemocnice vyliečený, ale o pomoc človeku, ktorý stratil chuť bojovať , opustil sa a nechal napospas osudu. Ľudí, ktorí sa o bezdomovcov starajú, si neskutočne vážim a keď máme možnosť pomôcť, radi tak urobíme,“ povedala námestníčka pre úsek ošetrovateľstva Mária Vinterová, ktorá navštívila Oázu už neraz.

Otec Gombita je známy človek s veľkým srdcom. Je známy nielen behmi za chudobných, ale hlavne ako človek, ktorý denne neoblomne bojuje so systémom za všetkých svojich zverencov.

Práve do zariadenia v Bernátovciach, kde rímskokatolícky kňaz bezdomovcom pomáha, putovali veci z predvianočnej zbierky organizovanej pre zamestnancov nemocnice v Šaci.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM