Zuzana Vajayová Rôzne

Zdravý úsmev pre každého

Vo štvrtok 14. júna štartuje v Košiciach už druhý ročník celoštátnej roadshow „Orbit - Zdravý úsmev pre každého“. Vlaňajší ročník podujatia organizovaný Orbit Klubom v spolupráci s Asociáciou dentálnych hygieničiek bol veľmi úspešný a oslovil viac ak

Akcia sa preto uskutoční tento rok v priebehu júna vo väčšom meradle. Z nákupných centier sa presunie na 14 najfrekven­tovanejších plôch najväčších slovenských miest, kde sa ľudia budú opäť môcť bezplatne poradiť s odborníkmi na dentálnu hygienu, získať rad informačných materiálov a vzorky žuvačiek. Veľký kamión s kompletným vybavením bude vzdelávať ľudí dňa 14.6. v Košiciach pri Nákupnom centre Optima od 10.00 do 18.00 a v piatok vyrazí do Prešova.

Hoci v západných krajinách patrí pravidelná návšteva dentálnej hygieničky k bežným záležitostiam, my Slováci s ňou stále bojujeme a pravidelne svoj chrup dentálnej hygieničke zveruje len 44 % z nás. Rovnako tak medzizubné pomôcky používa pravidelne necelá štvrtina Slovákov*. Práve tento postoj chce zmeniť celoštátna akcia „Orbit – Zdravý úsmev pre každého“, ktorej druhý ročník odštartuje 11. júna v Žiline a pokryje celé Slovensko.

12 slovenských miest Tento rok na 14 miestach po celom Slovensku budú mať návštevníci možnosť stretnúť sa s dentálnou hygieničkou a stomatológom, ktorí ľuďom poradia, ako sa správne starať o svoje zuby. Do akcie bude zapojený kamión, v ktorom budú k dispozícii dve plne vybavené stomatologické ambulancie. Umiestený bude na námestiach a verejných priestranstvách najväčších slovenských miest. V kamióne budú odborníci, s ktorými budete môcť konzultovať svoje problémy ohľadom dentálnej hygieny, získať informačné materiály a taktiež žuvačky bez cukru, ktoré sú ideálnym doplnkom v starostlivosti o ústnu dutinu. Všetci návštevníci si budú môcť pozrieť edukatívne video, alebo vyplniť dotazník a zasúťažiť si tak o hodnotné ceny.

„Orbit Klub je odborná platforma, ktorá sa dlhodobo zameriava na dôležitosť dentálnej hygieny. V minulom roku sa nám podarilo osloviť 41 000 obyvateľov v celej republike. Dúfame, že sa nám aj tento rok podarí zaujať a informovať čo najväčší počet ľudí. Veríme, že je to správny spôsob, ako motivovať ľudí ku správnej starostlivosti o ústnu hygienu a zbaviť ich strachu z návštevy dentálnej hygieničky,“ hovorí Natália Vybíralová, brand manažérka značky Orbit.

Na Slovensko z Českej republiky Projekt „Orbit – Zdravý úsmev pre každého" sa uskutoční v Slovenskej republike už druhýkrát. Rovnako ako v minulom roku bude akcia mieriť na Slovensko zo susednej Českej republiky. V minulom roku sa v oboch krajinách podarilo osloviť skoro 80 000 ľudí a získať od nich 12 000 vyplnených dotazníkov na tému dentálna hygiena. Podujatie, ktoré v rámci zubného zdravia obyvateľov Česka a Slovenska organizuje výrobca žuvačiek bez cukru, značka Orbit, sa stretlo s veľkým úspechom aj u odbornej verejnosti. Tento rok je opäť odborným garantom podujatia Asociácia dentálnych hygieničiek.

A prečo je vlastne dôležité dbať na dentálnu hygienu? „Hlavným dôvodom je fakt, že zdravý a správne čistený zub nemôže ochorieť. Kým lekár spravidla rieši problémy, ktoré už nastali, dentálna hygienička vám pomôže im predchádzať,“ hovorí Ľubica Trebichalská z Asociácie dentálnych hygieničiek Slovenska. Ak chcete mať zdravé a krásne zuby ako z obrázku, musíte si ich vedieť správne vyčistiť. A s tým vám môže poradiť práve akcia „Orbit – Zdravý úsmev pre každého“.

Kde a kedy sa projekt Zdravý úsmev objaví:

Po 11.6. – Žilina – Námestie Andreja Hlinku Ut 12.6. – Martin – rázcestie ulíc Divadelná a Milana Rastislava Štefánika St 13.6. – Poprad – Námestie svätého Egídia Št 14.6. – Košice – Nákupné centrum Optima Pia 15.6. – Prešov – Ulica Armádného Generála Svobodu So 16.6. – Zvolen – Nové nákupné centrum Europa Shopping Center Ne 17.6. – Banská Bystrica – Námestie Slovenského národného povstania Po 18.6. – Prievidza – Námestie slobody Ut 19.6. – Nitra – Svätoplukove námestie St 20.6. – Trnava – Trojičné námestie Št 21.6. – Trenčín – Mierové námestie Pia 22.6. – Bratislava – Nákupné centrum Eurovea So 23.6. – Bratislava – Nákupné centrum Tesco Petržálka Ne 24.6. – Bratislava – Nákupné centrum Avion

Na každom mieste bude akcia prebiehať od 10:00 do 18:00. Akcia sa koná aj za nepriaznivého počasia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM