Eva Mikulová Správy

Žiaci si nasadili mikulášske čiapky a prišli do útulku obdarovať psíkov, FOTO

Žiaci zo ZŠ Staničná dva týždne zbierali staré oblečenie, deky, paplóny, hračky, potraviny pre psíkov, a osobne ich odovzdali 6. decembra psiemu útulku.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci si nasadili mikulášske čiapky a prišli do útulku obdarovať psíkov, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Soňa Jenčušová

Urobili radosť zvieratkám. Žiaci zo základnej školy Staničná 13 sa rozhodli obdarovať opustené zvieratká v útulku zvierat v Haniske.

„Dva týždne zbierali staré oblečenie, deky, paplóny, hračky, potraviny pre psíkov, aby sme ich mohli osobne 6.12.2019 na Mikuláša odovzdať psiemu útulku. Prišli sme jedným autobusom a všetkých 43 deti mali na hlavách červené mikulášske čiapky,“ priblížila nám atmosféru milej akcie učiteľka biológie a koordinátorka Soňa Jenčušová.

Myšlienka celej akcie spočíva v tom, že mesto Košice sú v roku 2019 Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva a pri tejto príležitosti usporiadali na škole sériu prednášok o dobrovoľníctve v spolupráci s dobrovoľníckym centrom košického kraja.

„Vyvrcholenie bolo už v spomínanom útulku. Deťom sa to veľmi páčilo, so psíkmi sa tiež i pohrali a vyvenčili ich,“ dodáva S. Jenčušová. „Zároveň sa oboznámili o čom vlastne dobrovoľníctvo je a tiež v predvianočný čas poukázali na fakt, že deti by si mali dobre zvážiť, čo dajú do zoznamu svojich prianí a želaní Ježiškovi, aby čo menej psíkov končilo na ulici a následne v týchto útulkoch.“

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM