Eva Mikulová Správy

Mestskí dobrovoľníci zveľadili útulok pre zvieratá a priniesli im stravu a potrebné veci, FOTO

Zatiaľ posledná dobrovoľnícka aktivita sa uskutočnila v piatok v útulku Vzájomnej pomoci ľudí a psov v Haniske.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí dobrovoľníci zveľadili útulok pre zvieratá a priniesli im stravu a potrebné veci, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Košickí dobrovoľníci z radov zamestnancov mesta a mestských podnikov úspešne zvládli v rámci Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva Košice 2019 množstvo dobrovoľníckych aktivít. Informuje o tom mesto na svojej oficiálnej stránke.

Celkovo sa od začiatku roka 2019, v ktorom sú Košice Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva až doposiaľ zapojilo do týchto dobrovoľníckych akcií viac ako 400 zamestnan­cov mesta.

Pomáhali útulku

Zatiaľ posledná dobrovoľnícka aktivita sa uskutočnila v piatok v útulku Vzájomnej pomoci ľudí a psov v Haniske.

Mestskí dobrovoľníci tam pomohli zveľadiť areál útulku vymaľovaním vnútorných priestorov budovy, čistením terénu, uprataním skladu, prípravou slamy na podstielky do kotercov a pod.

Zabezpečili tiež pre psíky 90 kilogramov granúl, mesto poskytlo aj veľké vlnené deky. Viacerí dobrovoľníci priniesli z domu pre štvornohých obyvateľov útulku ryžu, salámy, piškóty a iné dobroty, mnohé psíky neskôr dobrovoľníci vyvenčili.

Košiciam bol titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2019 udelený ako vôbec prvému mestu z krajín strednej a východnej Európy. Mesto prevzalo štafetu dobrovoľníctva ako šieste v poradí po Barcelone, Lisabone, Londýne, Sligu a Aarhuse.

Budúci pondelok sa v Košiciach uskutoční záverečný ceremoniál Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva 2019, na ktorom budú za svoju pre verejnosť veľmi prínosnú a prospešnú prácu ocenení dobrovoľníci z celého Slovenska.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM