Tomáš Batiz Správy

Zimná sezóna už klope na dvere: S prípravami začali v stredisku Jahodná

Lyžiarské stredisko Jahodná sa už pomlay pripravuje na novú lyžiarskú sezónu. V prípade priaznivé počasia, by chceli otvoriť stredisku už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Zimná sezóna už klope na dvere: S prípravami začali v stredisku Jahodná
Zdroj: TASR

V lyžiarskom stredisku Jahodná začali s prípravou na zimnú sezónu. V prípade priaznivých poveternostných podmienok prvých lyžiarov privítajú o pár dní.

„Pripravujeme zasnežovaciu techniku, čakáme možno zhruba dva – tri týždne, kým prídu mrazy tak ako po minulé roky. Približne okolo Kataríny sme zvykli začať s technickým zasnežovaním. Pokiaľ nám to teploty umožnia, aspoň tých desať až 14 dní, tak by sme vedeli začiatkom alebo v polovici decembra otvoriť lyžiarsku sezónu,“ uviedol vedúci lyžiarskeho strediska Jahodná Ján Petróci.

Ako ďalej povedal, počas leta robili drobné opravy na lyžiarskych vlekoch. „Robí sa predpísaná defektoskopia na lanách, ktoré si to vyžadujú. Ďalej niektoré opravy na zasnežovacom zariadení sme robili, rozvody tlakovej vody a takisto opravy na snežných pásových vozidlách. Čakáme na mrazy a dúfame, že sezóna vyjde,“ skonštatoval Petróci.

V lyžiarskom stredisku Jahodná sú štyri veľké, dva detské a dva vleky pre detskú lyžiarsku školu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM