Zuzana Vajayová Rôzne

Zimné počasie zamestnalo úrazových chirurgov

Prevažne v súvislosti so zimným počasím ošetrili úrazoví chirurgovia Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach od stredajšieho (1.12.) popoludnia do dnešného rána vyše 130 pacientov.

TASR informovala hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová podľa údajov z ambulancie Kliniky úrazovej chirurgie na Rastislavovej 43 a traumatologickej ambulancie Oddelenia urgentného príjmu na Triede SNP 1.

„Takmer päťdesiat pacientov utrpelo rôzne zlomeniny. Prevažovali polámané zápästia a ramenné kosti, ale vyskytli sa aj zlomené členky a rebrá. Niekoľko pacientov si pri páde udrelo hlavu a utrpelo otras mozgu. Dvadsať vážnejšie zranených bolo potrebné hospitalizovať,“ konkretizovala Oravcová s tým, že viacerých pacientov s komplikovanejšími zlomeninami bude potrebné v najbližších dňoch operovať.

V súvislosti s počasím radia lekári pohybovať sa po klzkých cestách a chodníkoch maximálne opatrne a nechodiť s rukami vo vreckách. „Ruky totiž stlmia prípadný pád a neraz pomôžu predísť vážnejšiemu zraneniu,“ dodala hovorkyňa nemocnice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM