Richard Rovinsky Rôzne

Zmeny na Námestí osloboditeľov

Ako dlho sa budeme pozerať na to čo sa deje a nič s tým nerobiť??? Mesto dalo povolenia a kolotoč sa roztočil. Uvidíme či sa plán dodrží.

Po rozhodnutí mesta s výstavbou Auparku na miestne bývalého parkoviska oproti Hotelu Hilton nikto netušil čo sa bude okolo toho diať. Dnes už má investor všetky povolenia, vraj aj financie na realizovanie stavby a tak je všetko v plnom prúde.
Od 19. januára od 8.00 hod. sa rozhodli všetky zainteresované strany pristúpiť k zmene v riadení dopravy na Štúrovej ulici, obklopujúca z obidvoch strán miesto kde má stáť budúci Košícký Aupark. „Na základe odsúhlasenej dokumentácie Krajský dopravný inšpektorát Policajného zboru SR určil dočasné dopravné značenie,“ uviedol pre TASR hovorca mestského magistrátu J. Vrábeľ.
„Bude uzatvorená cesta v smere z Palackého na Námestie. Opačný smer Štúrova – Námestie osloboditeľov – Palackého ostáva prejazdný, okrem ľavého odbočenia na Námestí osloboditeľov na Bottovu,“ povedal Vrábeľ. Ďalej dodal, že pôvodná trasa MHD v smere z Palackého na Námestie osloboditeľov bude na križovatke Palackého – Jantárová – Protifašistických bojovníkov odklonená vpravo na obchádzkovú trasu Palackého – Protifašistických bojovníkov – Rooseweltova – Puškinova – Senný trh – Nám. osloboditeľov. „Individuálna automobilová doprava v smere z Palackého na Námestie osloboditeľov sa na križovatke Palackého – Jantárová – Protifašistických bojovníkov odkloní vpravo na smer Palackého – Protifašistických bojovníkov – Štefánikova,“ spresnil Vrábeľ.
Podľa jeho slov bude potom možné po Štefánikovej buď pokračovať priamo ďalej na Hviezdoslavovu, Moyzesovu a Štúrovu, alebo na Štefánikovej pod budovou Východoslovenskej energetiky bude možné odbočiť vľavo späť na Protifašistických bojovníkov. Tam v smere od Štefánikovej dôjde k zúženiu dvoch jazdných pruhov do jedného, čím vznikne samostatný pruh pre vozidlá pripájajúce sa spod elektrární a dôjde k fyzickému oddeleniu dvoch jazdných pruhov na Štefánikovej, čím sa umožní bezkolízny prejazd vozidiel v smere zo Štefánikovej na Protifašistických bojovníkov.
Uzávierky a obchádzky budú vyznačené dočasným dopravným značením odsúhlaseným dopravnou políciou.
Od utorka 19. januára dôjde aj k úpravám týkajúcim sa MHD. „Výstupná konečná zastávka linky 11 Námestie osloboditeľov sa premiestni zo Štúrovej na Fejovu ulicu. Nástupná zastávka Námestie osloboditeľov sa nemení. Linky, ktoré premávajú smerom z Palackého, respektíve Jantárovej ulice na Námestie osloboditeľov, budú jazdiť po obchádzkovej trase cez ulicu Protifašistických bojovníkov, Rooseweltovu a Puškinovu ulicu,“ uzavrel Vrábeľ.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM