Michal Lendel Krimi

Známa podnikateľka Nora Mojsejová zostáva za mrežami: Hrozba ovplyvňovania svedkov

Nora Mojsejová zostáva po rozhodnutí senátu Krajského súdu vo vyšetrovacej cele. Nepomohlo jej ani odvolanie, ktoré podala jej obhajoba okamžite po súde 6. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Známa podnikateľka Nora Mojsejová zostáva za mrežami: Hrozba ovplyvňovania svedkov
Zdroj: TASR

Súd začiatkom mesiaca rozhodol, že Nora Mojsejová (54) pôjde do vyšetrovacej väzby. Tento krok bol odôvodnený tým, aby vraj nemala dosah na svedkov v prípade neoprávneného obohacovania sa na daniach. Podnikateľka však tvrdí, že nikoho neovplyvňovala a dôvody na obmedzovanie svojej osobnej slobody nevidí. Jej právna zástupkyňa preto okamžite po verdikte podala odvolanie.

Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvinenej Nory Mojsejovej proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o vzatí do väzby. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Doložila, že obvinená zostáva vo väzbe pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov a spoluobvinených.

Podnikateľku Noru M. zatkli v utorok 3. septembra, dali ju do cely predbežného zadržania. Je obvinená z daňových podvodov. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH obvinení takto získali údajne vyše milión eúr.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM