Správy

Známe kúpalisko už otvorili: Košičania si užívajú letnú pohodu na Tritone

Pri neznesiteľných horúčavách sa môžeme schladiť už aj na jednom z košických kúpalísk. Letnú sezónu totiž otvorili v stredu na Tritone. Vstup pre verejnosť bol počas prvého dňa zdarma, od dnes je už prevádzka spoplatnená.

Ilustračný obrázok k článku Známe kúpalisko už otvorili: Košičania si užívajú letnú pohodu na Tritone
Zdroj: TASR

V areáli prebehla od marca oprava technických zariadení s výmenou bazénovej technológie. Obnova tiež zahŕňa nové rozvody kúrenia a softvérový systém pre regulovanie kvality vody. Náklady na práce a technológie si vyžiadali necelých 100 000 eur, z toho 90 000 eur poskytol košický magistrát.

„Kompletne vymenenú bazénovú technológiu a techniku verejnosť ani nebude vidieť, ale bude ju môcť vnímať tým, že nebudú poruchy, nebudú výkyvy v teplotách vody, ako to bolo v minulosti,“ uviedol Ondrej Vargic, konateľ spoločnosti Miestny podnik služieb, ktorá Triton prevádzkuje.

Letné kúpalisko Triton disponuje tromi bazénmi, štvordráhovou šmýkačkou a toboganom – jediným v Košiciach. V areáli sa nachádza ihrisko pre plážové športy, sprchy, prezliekarne, stánky s občerstvením a tenisový kurt. Otváracie hodiny sú od 9:00 do 19:00 hodiny. Brány letného kúpaliska v mestskej časti Košice Juh budú otvorené až do 15. septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM