JAB Rôzne

Známy horolezec ukázal veľké srdce: Takto s kamarátom v rokline zachránil strateného psíka!

O tom, že psy počas silvestrovskej noci prežívajú stresy, sme vás informovali len nedávno. Čerstvým príkladom je príbeh kaukazského ovčiaka, ktorý prebehol po výbuchu petardy skoro desať kilometrov. Dvaja mladí horolezci ho náhodou našli v rokline Suchá Belá.

Ilustračný obrázok k článku Známy horolezec ukázal veľké srdce: Takto s kamarátom v rokline zachránil strateného psíka!
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci ľudia sa tešia z rôznych ohňostrojov a svetlíc nie len na Silvestra pre našich štvornohých miláčikov bez rozdielu veľkosti je to utrpenie. Veď si len predstavte, že zvuk petardy by ste počuli šestnásťkrát hlasnejšie.

Náhodný nález

Takto vystresovaného kaukazského ovčiaka našli dvaja horolezci náhodou v rokline Suchá Belá, kde sa rozhodli počas víkendu liezť. Ako nám situáciu opísal Michal Sabovčík spolu s kamarátom Vladimírom Faltinom a priateľkami sa rozhodli deň stráviť lezením v rokline Suchá Belá, kde podmienky na zľadovatenom povrchu boli priam ideálne na zimné lezenie.

„Keď sme ho zbadali, najskôr sme sa zľakli, že je to vlk,“ povedal Mišo s tým, že zobral to rúk mačky odhodlaný brániť ich skupinku. Podľa ich slov až neskôr zistili, že ten pes sa bojí viac, ako oni a je úplne vystresovaný. „Volali sme horskú službu, aby sme zistili čo je vo veci. Zistili sme, že pes utiekol majiteľovi z Hrabušíc ešte počas silvestrovskej noci a už tri dni sa nemohol dostať z tohto ťažkého terénu,“ opísal situáciu Sabovčík.

Jeden tlačil, druhý ťahal

Ako priblížil Faltin, pes sa nachádzal nad okienkovým vodopádom a nemohol sa dostať hore po ľade. „Bolo na ňom vidno, že je už vyčerpaný, tak sme mu dali všetko jedlo, čo sme mali zo sebou,“ doplnil horolezec. Nakoniec sa rozhodli, že psíka sa pokúsia zachrániť. „Z lana sme urobili slučku a dali mu ho okolo krku. Báli sme sa, že do nás skočí, ale bol evidentne rád,“ opísal situáciu Sabovčík.

„Ja som ho ťahal a Vlado tlačil hore po ľade. Po asi hodinovom boji sme to prekonali a doniesli na Podlesok,“ prezradil Michal. Podľa ich opisu problémy nastali, keď chceli psa umiestniť do auta. Nakoniec volali mestskú políciu, ktorá vystrašeného, ale zachráneného psíka umiestnila na odchytovej stanici. Podľa našich informácií po psíka si hneď na druhý deň prišiel majiteľ a odviezol si ho domov.

Zábery z náhodnej záchrannej akcie si môžete pozrieť v našich galériách.

Foto a video: Michal Sabovčík

Záchrana kaukazského ovčiaka v Slovenskom raji video
1
Galéria
Záchrana kaukazského ovčiaka v Slovenskom raji
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM