Erik Bojničan Správy

Zničené sedačky, či dokonca výkaly: Tipnete si, v ktorých košických busoch je to najhoršie?

Dopravný podnik mesta Košice sa podľa ich slov v ostatných dňoch stretáva s porezanými sedadlami v mestskej hromadnej doprave. Tipnete si, na ktorých busoch je to najhoršie?

Ilustračný obrázok k článku Zničené sedačky, či dokonca výkaly: Tipnete si, v ktorých košických busoch je to najhoršie?
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

„V 90 percentách prípadov pritom ide o autobusy, ktoré vypravujeme na sídlisko Ťahanovce. Vinník, ktorého už polícia stotožňuje podľa kamerového záznamu, má na svojom konte viac ako 250 zničených sedadiel,“ informovala Michaela Karaffová, hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice.

Podľa jej slov pre tento nepochopiteľný a neospravedlniteľný vandalizmus, spoločnosť už spotrebovala zásoby poťahovej látky, ktorú používa na opravy poškodených sedadiel. „Keďže autobusov s poškodenými sedadlami je veľa a bez nich by sme výpravu MHD nemohli zabezpečiť v potrebnom rozsahu, upozorňujeme cestujúcu verejnosť, že do dodania poťahovej látky od výrobcu budú na linkách MHD jazdiť autobusy aj s poškodenými sedadlami,“ vysvetlila.

Zároveň tvrdí, že okrem fyzického poškodenia sedadiel sa pomerne často stretávajú aj so znečistením sedačiek telesnými tekutinami či výkalmi. „Vyzývame preto cestujúcich, aby akékoľvek neštandardné správanie spolucestujúcich okamžite ohlásili vodičovi. Tak môžu prispieť k potrestaniu konkrétnych vinníkov a k zlepšeniu kultúry cestovania MHD,“ uzavrela Karaffová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM