Eva Mikulová Správy

Zoo v týchto dňoch patrí deťom, kŕmia zvieratá, jazdia na koňoch aj v safaribuse, FOTO

V košickej Zoologickej záhrade sa začal jedenásty ročník letného prímestského tábora. Deti majú prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov a pavilónu vtákov.

Ilustračný obrázok k článku Zoo v týchto dňoch patrí deťom, kŕmia zvieratá, jazdia na koňoch aj v safaribuse, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Prázdniny ako majú byť. Prvý turnus obľúbeného prímestského tábora v zoo sa začal tento pondelok 8. júla a potrvá do piatku.

V prvý deň programu deti kŕmili kozy a ovce kamerunské a lamy alpaky. Zoznámili sa tiež s novovybudovaným náučným chodníkom Lužný les a jeho zábavnými prvkami.

Atraktívny program

„V ďalších dňoch na deti čaká bohatý program, ako stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku, či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch,“ informovala hovorkyňa zoo Eva Malešová.

Už tradične sa na deti tešia pracovníčky sesterskej mestskej organizácie Knižnice pre mládež mesta Košice, ktoré si pre deti tiež pripravili pestrý program.

Novinkou tohto roku je spolupráca s Mestskou políciou. Do Zoologickej záhrady zavíta každý týždeň jej enviro hliadka. Deti majú prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov.

„ZOO Košice zorganizuje celkom osem turnusov, v ktorých sa vystrieda vyše dvesto detí. Deti dostávajú celodennú stravu. O spokojnosti deti svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch. Ide o denný tábor, ktorý sa začína vždy v pondelok a končí sa v piatok. Trvá od pol ôsmej do pol piatej,“ dodáva E. Malešová.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM