Eva Mikulová Správy

Zrekonštruovali Neurochirurgickú kliniku v Univerzitnej nemocnici v Košiciach, FOTO

Počas uplynulých mesiacov boli realizované rôzne stavebné a inštalačné úpravy a opravy. Rekonštrukcia stála 213-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruovali Neurochirurgickú kliniku v Univerzitnej nemocnici v Košiciach, FOTO
3
Galéria
Zdroj: UNLP

Rekonštrukciou prešli samostatné bezbariérové sprchy pre imobilných pacientov, zariadenia na osobnú hygienu pre pacientov aj personál, nadštandardné izby, vyšetrovňa, denná miestnosť sestier vrátane dodávky a montáže kuchynskej linky či zasadacia miestnosť.

V rámci stavebných a inštalačných prác boli realizované aj potrebné nové rozvody elektroinštalácie vrátane nových svietidiel a vypínačov, na všetkých izbách boli vymenené umývadla a batérie s doplnením PVC obkladov a keramických dlažieb, nové podhľady a vstupné dvere na pacientskych izbách.

Doplnené boli tiež ochranné madlá a zvodidlá na stenách. Celé pracovisko bolo vymaľované a to vrátane obnovy náterov zárubní a vykurovacích telies.

„ Aj touto cestou sa chceme poďakovať za výrazné vylepšenie nášho pracoviska. Vďaka tejto rekonštrukcii získal personál kliniky lepšie pracovné podmienky a pacienti príjemnejšie prostredie pri svojej liečbe,“ uviedol prednosta kliniky Miroslav Gajdoš.    

Neurochirurgická klinika začala svoju samostatnú  činnosť v roku 1982 na Triede SNP 1.

Ako jediné neurochirurgické pracovisko v Košickom a Prešovskom kraji poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre vyše 1,5 milióna obyvateľov a ponúka široké spektrum operačných výkonov.

V minulom roku bolo vykonaných 2419 operácií, z toho prevládajú výkony operačných patológií mozgu a lebky či operácií chrbtice.

Rekonštrukcia Neurochirurgickej kliniky
3
Galéria
Zdroj: UNLP
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM