Rôzne

6 ihrísk aj krytá hala: Na košickom sídlisku má DO ROKA vyrásť futbalová akadémia!

Výstavba športového areálu v mestskej časti Nad jazerom by mala byť ukončená už v novembri 2024!

Ilustračný obrázok k článku 6 ihrísk aj krytá hala: Na košickom sídlisku má DO ROKA vyrásť futbalová akadémia!
Zdroj: www.fckosice.sk

Spoločnosť Slovak Sport Development predložila zámer na vybudovanie Futbalovej akadémie Košice na posudzovanie vplyvov na životné prostredie – EIA. Ako z neho vyplýva, výstavba športového areálu v mestskej časti Nad jazerom by mala byť ukončená do novembra 2024. Celkové náklady predstavujú okolo 3,35 milióna eur.

Šesť ihrísk a to nie je všetko

Aktuálne nevyužívaný pozemok slúžil v minulosti ako areál so stavbami na individuálnu rekreáciu.

„Budúci areál futbalovej akadémie bude pozostávať zo šiestich futbalových ihrísk, trojpodlažného objektu prevádzkovej budovy so štvrtým ustúpeným podlažím, z objektu krytej pneumatickej haly a príslušnej infraštruktúry. Jedno z ihrísk bude určené ako hlavné ihrisko s krytými tribúnami,“ uvádza investor s tým, že prevádzková budova bude poskytovať okrem zázemia a šatní aj priestor pre ubytovanie, stravovanie a administratívne priestory. S výstavbou chce začať po získaní právoplatného stavebného povolenia.

Futbalová akadémia má primárne slúžiť deťom a mládeži na športové a sekundárne aj na rekreačné využitie. Fungovať má ako vysunuté pracovisko základných a stredných škôl, kde žiaci a študenti budú môcť byť v areáli aj ubytovaní formou internátneho ubytovania.

Takmer 30 pracovníkov

Pri plnom využití všetkých ihrísk sa bude v areáli nachádzať 143 žiakov. Zámer počíta minimálne s 28 novými pracovníkmi, ktorí by sa im mali venovať. Má ísť o trénerov, zdravotníkov, zamestnancov kuchyne, upratovačky či rozhodcov.

Celkový počet navrhovaných parkovacích miest je 256. „Pri plne obsadených tribúnach hlavného ihriska bude musieť byť k dispozícii parkovanie pre 1520 návštevníkov – diváci a prípadne delegáti stretnutia a hostia,“ dodáva.

Pripomína, že športový areál takéhoto rozsahu sa v území nenachádza a je potrebný pre „zdravý vývoj verejnosti, najmä mládeže, ako aj výchovu športovcov pre reprezentovanie Slovenskej republiky“.

Vizualizácia: archívna

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM