Lenka Fedorová Rôzne Správy

Adopčná akcia zvieratiek v Košiciach: Nový domov našlo množstvo chlpáčov!

Podarilo sa! Nemé tváre z útulkov si na jedinečnej akcii v Košiciach našli svojich nových majiteľov. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Adopčná akcia zvieratiek v Košiciach: Nový domov našlo množstvo chlpáčov!
3
Galéria
Zdroj: Dorota Krakova/AZOZ

Pred uplynulým víkendom sme vám priniesli článok o pripravovanej akcii v Košiciach, ktorej zmyslom bolo nájsť nových majiteľov zvieratkám z útulkov. Zdá sa, že krásne podujatie svoje poslanie naplnilo.

Útulkáči s novými majiteľmi

Ako informovala Dorota Krakova z Aliancie na ochranu zvierat, nedeľné podujatie Nájdite sa!… so zvieratkom v útulku sa v Košiciach konalo po druhýkrát. Nový domov si tak našlo 15 nechcených zvierat. Akcia funguje od roku 2011, má za sebou už 17 edícií v dvoch najväčších mestách a rozširuje sa po Slovensku.

„Naším cieľom je poukázať na to, že Slovensko má problém s nechcenými zvieratami a pomôcť útulkom riešiť tento stav. Naše aktivity zároveň smerujú k tomu, aby sa odstránili legislatívne prekážky a tento stav sa začal riešiť,“ uviedla Zuzana Stanová za organizátorov, Alianciu združení na ochranu zvierat.

Všetci noví majitelia psíkov získali „štartovací balíček“ s miskou, vôdzkou, vzorkou krmiva a brožúrou s chovateľskými radami. Charitatívnej akcie v Košiciach sa zúčastnilo spolu osem útulkov od Popradu až po Veľké Kapušany. Vystúpili tanečníci z Hands Up Crew, skupina Paul Project, Mimoni a šikovné psíky v rámci agility a dog dancingu. K dispozícii bol aj veterinár.

Animal Hero Slovakia

Na akcii zároveň iniciatíva Zvierací ombudsman odštartovala nominácie na druhý ročník oceňovania Animal Hero Slovakia. Ktokoľvek môže navrhnúť na ocenenie človeka, ktorý sa pričinil o príkladný čin na pomoc zvieratám.

V prvom ročníku oceňovania získali uznanie dvaja policajti z východného Slovenska, ktorí usvedčili páchateľov z týrania zvierat a poslali ich pred súd.

Nominácie možno zasielať prostredníctvom formulára na webstránke www.zvieraciombudsman.sk. Vďaka „Nájdite sa“ si za šesť rokov už našlo nový domov spolu 239 psíkov, 33 mačičiek a 2 morčiatka. Podporujú ho mnohé známe osobnosti, napríklad speváčka Emma Drobná, Lucia Siposová, Eňa Vacvalová, bývalá premiérka Iveta Radičová, spevák Jakub Petraník, Yxo z Hexu, moderátorky Lucia Hablovičová či Hanka Zavřelová – Gallová, Pyco či Zuzka Haasová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM