Správy

Charitatívny obchod v Košiciach: Predaj výrobkov má pomôcť ľuďom bez domova

Zariadenie Oáza – Nádej pre nový život v Bernátovciach, ktoré sa stará o ľudí bez domova, pre nich zriadilo v Košiciach predajňu vlastnoručne zhotovených výrobkov. Celý zisk z predaja ide práve im.

Ilustračný obrázok k článku Charitatívny obchod v Košiciach: Predaj výrobkov má pomôcť ľuďom bez domova
Zdroj: TASR

„Naši ľudia nemajú prácu. Sú šikovní a bez roboty. Kto je bez roboty, je väčšinou i bez peňazí. Kúpou tovaru podporujeme jeho výrobcu, dodávateľa, výrobcu a dodávateľa materiálu a celý zástup ľudí a firiem. Ibaže v zahraničí,“ skonštatovala manažérka zariadenia Oáza – Nádej pre nový život Jarmila Repovská.

Ako povedala, rozhodli sa preto podporiť domácu tvorbu a v Košiciach otvorili charitatívnu predajňu Malá Oáza.

„Patrí pod náš útulok a je v nej možné zakúpiť si veci vyrobené u nás na Slovensku. Mnohé sú vytvorené bezdomovcami – klientmi útulkov a šikovnými mužmi i ženami, ktorým ručná práca učarovala a venujú sa jej celým svojím srdcom. Celý zisk z predaja ide na pomoc ľuďom v núdzi,“ priblížila Repovská s tým, že ľudia im môžu aj podarovať rôzne výrobky, ktoré neskôr sami predajú.

V charitatívnom obchode Malá Oáza usporadúvajú aj stretnutia s riaditeľom útulku pre bezdomovcov Petrom Gombitom, ktorý je zároveň rímskokatolíckym kňazom. „Plánujeme pozývať aj ďalších zaujímavých ľudí, od ktorých sa isto veľa dozvieme a naučíme. V prípade záujmu zúčastniť sa takejto besedy nás môžu záujemcovia kontaktovať prostredníctvom profilu na sociálnej sieti Facebook,“ dodala Repovská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM