Rôzne

Do Európy prichádza OCHLADENIE: Máme s pravou zimou a snehom počítať aj v Košickom kraji?

Zavíta do nášho regiónu ešte zima a sneh?

Ilustračný obrázok k článku Do Európy prichádza OCHLADENIE: Máme s pravou zimou a snehom počítať aj v Košickom kraji?
Zdroj: TASR/František Iván , TASR/Henrich Mišovič

Predpoveď počasia naznačuje, že do Európy sa ešte vráti pravá zima a počíta sa aj s návratom snehových zrážok. Máme očakávať aj u nás príchod zimy a snehu?

Ako informuje portál iMeteo.sk, do konca pracovného týždňa sa teplé počasie nezmení ani u nás, ani v rámci celej Európy. K istej zmene by malo dôjsť počas víkendu. Nad vnútrozemím Európy sa očakáva posilňovanie tlakovej níže, čo prinesie vlnu zrážok.

V nasledujúcom týždni sa očakáva, že cez strednú Európu prejde studený front, ktorý rozdelí náš kontinent na dve polovice. Západná polovica sa ocitne pod vplyvom chladného vzduchu, zatiaľ čo vo východnej polovici Európy sa ešte zvýrazni príliv teplého vzduchu.

„Aktuálne je takmer isté, že Slovensko sa ocitne v tej teplejšej polovici,“ informuje iMeteo. O to viac platí táto predpoveď pre Košický kraj nachádzajúci sa na východe Slovenska.

Takže odpoveď na otázku v titulku je nie. Ani v posledných dňoch tejto zimy, ktorá oficiálne končí 29. februára, sa už s najväčšou pravdepodobnosťou zásadného ochladenia či sneženia nedočkáme.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM