Správy

Do Košíc prišiel aj Heger. Stretol sa s gymnazistami, ktorí uspeli na medzinárodnej súťaži

Študenti gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach, ktorí založili firmu na výrobu recyklovateľných voskových popisovačov na biele tabule, získali za svoj projekt v medzinárodnej súťaži prvé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Do Košíc prišiel aj Heger. Stretol sa s gymnazistami, ktorí uspeli na medzinárodnej súťaži
Zdroj: Facebook.com/Eduard Heger - predseda vlády SR

Držiteľov ocenenia The De La Vega Global Entrepreneurship Award v pondelok navštívil predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Skvelá skúsenosť

„Je skvelé, že už počas štúdia si žiaci môžu vyskúšať reálne podnikanie a zužitkovať tak svoje teoretické znalosti. Takáto skúsenosť je výbornou prípravou na ich ďalší profesionálny život,“zhodnotil Heger aktivity študentov v rámci predmetu aplikovaná ekonómia.

Ocenil, že sa košickí gymnazisti so svojím projektom prebojovali medzi svetovú špičku. Na medzinárodnej súťaži získali prvé miesto v konkurencii viac ako milióna ďalších študentov.

Podľa Hegera je „smutné“, že mnohí talentovaní stredoškoláci odchádzajú po maturite študovať do zahraničia. „Preto sme prijali novelu vysokoškolského zákona a pre talentovaných študentov máme pripravených 1 400 štipendií ročne vo výške 3 000 eur,“ ozrejmil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM