Alexandra Kolínská Krimi

Dráma v nočných Košiciach: Dievča (14) vraj napadli Rómovia, rýchly zásah polície!

Tak na takýto zážitok mladá Košičanka (14) zrejme nezabudne. Podľa polície ju napadla pätica násilníkov počas venčenia psíka, pričom jeden z nich mal újsť z reedukačného centra. Tu je dôvod!

Ilustračný obrázok k článku Dráma v nočných Košiciach: Dievča (14) vraj napadli Rómovia, rýchly zásah polície!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa mužov zákona na tiesňovú linku 158 v Košiciach bolo vo štvrtok 07.05.2015 krátko po 21:00 hodine oznámené, že na Pasteurovom námestí v Košiciach, skupina Rómov napadla ženu. „Na miesto boli ihneď vyslané hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Košiciach. Po príchode na miesto našli 14-ročné dievča, ktoré bolo na vychádzke so svojím psom,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako ďalej informoval, policajtom popísala skutok, že ju obkolesila skupina Rómov a začali si pýtať cigarety. „Keď im odpovedala, že cigarety nemá, chytili ju za vlasy, sotili na zem a začali ju biť. Do dievčaťa kopali, udierali a pritom jej nadávali,“ opísal Szabó otrasný skutok.

„Následne ju prešacovali či nemá u seba peniaze a pokúsili sa jej zobrať psa, ktorého držala na vodítku. V tom dievča začalo nahlas kričať o pomoc. Jej krik začul 26-ročný Košičan, ktorý jej pribehol na pomoc a pokúsil sa ich zadržať, čo sa mu nepodarilo. Skupinka sa rozutekala po okolí. Policajné hliadky okamžite začali prepátravať okolie a už na Južnej triede spozorovali podozrivé osoby, ktoré zadržali,“ povedal.

Muži zákona zo spáchania zločinu lúpeže obvinil 15-ročného Patrika z Košíc, chovanca reedukačného centra z ktorého ušiel. „Obvinený spoločne so štyrmi maloletými kumpánmi, dve dievčatá a dvaja chlapci z Košíc a zo Sabinova vo veku 8,9,11 a 11 rokov počas útoku, spôsobili poškodenej rôzne poranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní,“ dodal Szabó. Materiálnu škodu jej podľa polície nespôsobili.

Obvineného tínedžera policajti odovzdali pracovníkom reedukačného centra. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Aj muži zákona opisujú hrozivé vyčíňanie obyvateľov rómskych osád. Päste, údery do hlavy, ťažké zranenia, zničené policajné vozidlá. To všetko figuruje v štatistikách policajtov za posledné obdobie. Týka sa to celého nášho kraja, viac sa dočítate v článku Otrasná štatistika, dobití policajti: Rómovia z osád tvrdo útočili, nešetrili ani autá! FOTO

Prečítajte si Nové INFO o napadnutej tínedžerke (14) v nočných Košiciach: Hrdinom policajt, ktorý ani nemal službu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM