Správy

Evanjelický cintorín prechádza obnovou. Už to nie je zanedbaný prales, FOTO

Bývalý evanjelický cintorín pri Starej sladovni roky chátral. Do jeho obnovy sa pustili dobrovoľníci a Správa mestskej zelene. Pozrite si výsledky ich práce.

Ilustračný obrázok k článku Evanjelický cintorín prechádza obnovou. Už to nie je zanedbaný prales, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Historický evanjelický cintorín v Košiciach postupne mení svoj vzhľad. Roky zanedbávaný a schátraný priestor pri Starej sladovni sa najprv vďaka dobrovoľníkom podarilo vyčistiť a vynosili sa z neho tony odpadu. Do starostlivosti si ho následne vzala Správa mestskej zelene (SMsZ), ktorá urobila ďalšie množstvo práce.

Obrovské zmeny

Pracovníci mestskej zelene celú plochu vyčistili, pokosili a zbavili odpadkov. Celkovo sa z cintorína vyviezlo 3,5 tony komunálneho odpadu a 5 ton betónu a ďalších stavebných materiálov. Správa zelene zamedzila aj vstupu asociálov do poslednej zachovalej hrobky (pohrebnej kaplnky rodiny Pohle – Roth).

Na cintoríne pribudli nové stožiare verejného osvetlenia a vyčistené chodníky dostali asfaltový povrch. Po ukončení stavebnej časti prác začne mestská zeleň upravovať terén a stromy, ktoré ohrozujú statiku existujúcej hrobky a na ktorých výrub má právoplatné rozhodnutie okresného úradu budú vyrezané. Podarilo sa vytvoriť aj oddychovú plochu, ktorá sa vďaka spolupráci s mestom Košice mení na zelený park.

Ako aktuálne vyzerá evanjelický cintorín si pozrite v priloženej galérii.

Obnova historického evanjelického cintorína
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM