Rôzne

Je tam aj cyklosčítač. Na Sídlisku KVP otvorili spoločný chodník pre cyklistov a chodcov

Verejnosť v Košiciach môže po novom využívať zrekonštruovaný, takmer kilometer dlhý spoločný chodník pre chodcov a cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Je tam aj cyklosčítač. Na Sídlisku KVP otvorili spoločný chodník pre cyklistov a chodcov
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

Nachádza sa na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda a Kremnická ulica. Ako informuje mesto Košice na svojej webovej stránke, existujúci chodník pre chodcov stavebne upravili tak, aby sa v úvodných 100 metroch oddelili chodci a cyklisti.

Na trase pribudli odpadkové koše a lavičky, a na začiatku úseku osadili cyklosčítač, ktorý poskytuje dáta o počte cyklistov a chodcov.

Práce boli hotové vlani v auguste, kolaudácia sa uskutočnila vo februári. Stavba za necelých 323 000 eur bola financovaná prevažne z eurofondov. Spoluúčasť mesta predstavovala okolo 16 000 eur.

Cyklisti môžu v súčasnosti využívať v Košiciach vyše 37 kilometrov cyklochodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a chodcov.

Po dokončení a skolaudovaní k nim pribudne aj cyklochodník popri zrekonštruovanej Slaneckej ceste v mestskej časti Nad jazerom v dĺžke takmer 2,2 kilometra. Ďalšie plánované cyklotrasy sú v rôznom stupni projekčnej prípravy.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM