Správy

Knižnica pre mládež mesta Košice opäť otvára svoje pobočky

Aktuálne knižnica vyžaduje preukázať sa potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo certifikátom s negatívnym výsledkom antigénového testu.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica pre mládež mesta Košice opäť otvára svoje pobočky
Zdroj: Knižnica pre mládež Košice

Knižnica pre mládež mesta Košice (KMMK) od stredy 4. novembra opäť otvára svoje pobočky, okrem pobočky v OC Merkúr na Němcovej ulici, ktorú sprístupní vo štvrtok (5. 11.).

Aktuálne od čitateľov vyžaduje preukázať sa potvrdením o negatívnom výsledku testu na nový koronavírus.

„Pracovníčky knižnice sú preto oprávnené požadovať od osoby vstupujúcej do priestorov knižnice k nahliadnutiu doklad o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. Rovnako je možné preukázať sa potvrdením o výnimke z disponovania takýmto testom. Ak osoby takéto doklady nemajú, knihovníčka je povinná odoprieť im vstup do priestorov,“ upozornila riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Pripomína, že v pobočkách KMMK bude rovnako ako doteraz vstup do priestorov umožnený len s rúškom, respektíve s prekrytými hornými dýchacími cestami.

Platí tiež povinnosť používania rukavíc alebo dezinfekcie rúk, ako aj dodržiavania bezpečných rozostupov. Okrem obmedzeného počtu osôb tiež naďalej platí karanténa pre vrátené knihy v trvaní jedného dňa.

V platnosti zostáva aj zavedená hygienická prestávka v mimoškolských pobočkách v čase od 11.30 do 12.30 hod., i zákaz používania verejného internetu, detských kútikov, konania hromadných podujatí a exkurzií, či zhromažďovania sa.

Opäť bude fungovať aj služba Bibliobox pre rýchle vrátenie kníh a služba Expresný balíček pre rýchlu výpožičku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM