Veronika Hunyadiová Správy

Koniec diviakom na Ťahanovciach? Mestská časť likviduje náletové dreviny, FOTO

Americká trieda na Sídlisku Ťahanovce je neslávne známe pohyb diviakov. Hustý porast, v ktorom sa zver ukrýva, bude čoskoro minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Koniec diviakom na Ťahanovciach? Mestská časť likviduje náletové dreviny, FOTO
3
Galéria

Mestská časť Sídlisko Ťahanovce sa pustila do odstraňovania náletových drevín na pozemkoch pod Americkou triedou. Stroje sa pustili do práce v piatok (19. 3.) ráno.

„Náš úrad postupne vyzval a oslovil skoro 300 vlastníkov a postupne sa nakumulovala suma potrebná na zaplatenie prác a poskytli sa súhlasné stanoviská zo strany vlastníkov. Práce prebiehajú pod odborným dozorom Okresného úradu a štátnej ochrany prírody," uviedla mestská časť na sociálnej sieti.

Cieľom je zbaviť lokalitu invazívnych druhov rastlín a ochrana obyvateľom pred premnoženou diviačou zverou, ktorá sa v hustom poraste ukrýva.

Keďže ide o súkromné pozemky, mestská časť doteraz nemohla zabezpečiť ich vyčistenie a vyklčovanie a potrebovala na to povolenie všetkých vlastníkov. Nevysporiadané pozemky, ktoré majú desiatky až stovky majiteľov, sa nachádzajú na celom sídlisku a ide o dlhoročný problém.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM