Veronika Hunyadiová Správy

Koniec ranným kolónam. Mesto otvára zrekonštruované mosty

Rekonštrukcia troch dôležitých mostov v Košiciach sa chýli ku koncu.

Ilustračný obrázok k článku Koniec ranným kolónam. Mesto otvára zrekonštruované mosty
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

Rekonštrukcie mostov cez Hornád a Mlynský náhon na Hlinkovej ulici a pri OC Laborec na sídlisku Dargovských hrdinov sú takmer hotové a čoskoro budú sprejazdnené. Mesto do rekonštrukcií troch mostov v tomto roku investovalo 2,1 milióna eur.

Koniec obmedzeniam

Havarijný stav rekonštruovaných mostov spôsobila zanedbaná údržba a enormné dopravné zaťaženie, s ktorým sa v čase ich výstavby nepočítalo. Všetky stavebné práce prebiehali počas plnej premávky, doprava bola v každom smere zúžená do jedného jazdného pruhu. Každodenné zdržania a zápchy sa v týchto dňoch postupne končia.

„Vo štvrtok predpoludním sa po takmer ôsmych mesiacoch rekonštrukcie zavŕšia dopravné obmedzenia na moste pri križovatke Sečovská cesta a Trieda generála Ludvíka Svobodu pri OC Laborec. Most tak bude opäť plne prejazdný. Doprava po ňom bude vedená v oboch smeroch a v dvoch jazdných pruhoch,“ uviedol magistrát.

Na Mauerovej ulici bude úsek pod týmto mostom ešte niekoľko dní uzavretý. Autobusy MHD a motoristi by ho mohli začať využívať v polovici decembra.

Most na Hlinkovej

Na konci tohto týždňa (5. .12.) by mal byť opäť kompletne sprejazdnený aj most cez rieku Hornád. Motoristi tak na ňom budú môcť prvýkrát po deviatich mesiacoch využiť jeho všetky štyri jazdné pruhy. Od marca tohto roku sa na Hlinkovej ulici postupne zrekonštruovali obe časti mosta ponad Mlynský náhon (ten sa sprejazdnil v septembri) a pravá strana mosta cez Hornád v smere do centra.

V týchto dňoch prebiehajú záverečné práce na jeho druhej strane v smere k železničnej trati a obchodným centrám na Trolejbusovej ulici. „Ak to počasie dovolí, bude naň cez víkend nastriekané vodorovné dopravné značenie. Ak to nebude možné, obe časti cesty budú dočasne oddelené zábranami,“ dodalo mesto.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM