Alexandra Kolínská Samospráva

Koniec termínu podávania kandidátiek: O kreslo košického primátora bude bojovať TÝCHTO deväť kandidátov

O kreslo košického primátora zabojuje vo voľbách 15. novembra deväť kandidátov. Ako informoval zapisovateľ volebnej komisie Stanislav Takáč, kandidačné listiny odovzdalo šesť straníckych kandidátov a traja nezávislí, pričom medzi záujemcami je len jedna žena.

Ilustračný obrázok k článku Koniec termínu podávania kandidátiek: O kreslo košického primátora bude bojovať TÝCHTO deväť kandidátov
Zdroj: TASR

Ženskou kandidátkou je 37-ročná vysokoškolská pedagogička Alena Bašistová. Podporuje ju strana Sieť a Most-Híd, ktorý v ostatnom volebnom období na komunálnej úrovni v Košiciach spolupracoval so Smerom-SD. Bašistová je zároveň najmladšou z kandidátov na post primátora.

O miesto v košickej radnici sa budú uchádzať aj 42-ročný Marián Surkai za Združenie robotníkov Slovenska, 42-ročný Boris Urbančík za stranu TIP, 55-ročný Ivan Goňko za Jednotu – ľavicovú stranu Slovenska, 43-ročný súčasný primátor Richard Raši (Smer-SD), 60-ročný Jozef Holečko, ktorý už vo vlaňajších regionálnych voľbách neúspešne kandidoval na funkciu predsedu košického samosprávneho kraja. V zozname kandidátov nechýba 56-ročný Rudlof Bauer, ktorého podporuje široká pravicová koalícia (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK-MKP, KDS, OKS, DS a OĽaNO), 52-ročný nezávislý Ján Dečo a 63-ročný rovnako nezávislý Jaroslav Džunko.

Podľa Takáča ešte nie je známy presný počet záujemcov o 41 poslaneckých miest v košickom mestskom zastupiteľstve.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM