Rôzne

Košice hľadajú 40 nových riaditeľov škôl: Niektorých Košičanov táto správa prekvapila

"To všetkých riaditeľov vyhádzali?" zaznelo na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Košice hľadajú 40 nových riaditeľov škôl: Niektorých Košičanov táto správa prekvapila
Zdroj: TASR/František Iván

„Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček dnes vyhlásil výberové konanie na post riaditeľa 11 základných škôl, 25 materských škôl, dvoch základných umeleckých škôl, jednej jazykovej školy a centra voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,“ ohlásila košická radnica na sociálnej sieti.

Uviedla, že ak chce niekto riadiť niektorú zo štyroch desiatok košických škôl a školských zariadení a spĺňa všetky potrebné predpoklady, má možnosť podať si prihlášku do 10. mája 2024.

Radnica tiež pripojila zoznam škôl, ktorých sa to týka.

„To čo? Všetkých riaditeľov vyhádzali?“ objavil sa na margo toho príspevok vo facebookovej skupine Košice – kuriozity a absurdity. „To fakt?!“ okomentovala príspevok Tina. „Tiež som sa nad tým pozastavila,“ pridala sa Tatiana.

Aj keď príspevok košickej radnice „Hľadáme 40 nových riaditeľov/ri­aditeľky našich škôl a školských zariadení“ môže evokovať, že húfne zháňa nových ľudí, v skutočnosti nejde o žiadnu výnimočnú situáciu. Funkčné obdobie riaditeľa školy je päť rokov, následne sa vypisuje nové výberové konanie.

Je pravdepodobné, že v prípade mnohých škôl si doterajší riaditelia svoju funkciu obhája. Noví záujemcovia majú každopádne šancu a môžu sa o post uchádzať tiež.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM