Lukáš Zavacký Rôzne

Košice odhaľujú neodkryté časti histórie: Potulky mestom už lákajú aj VIDEAMI!

Potulky mestom Košice sú už v druhej polovici svojho 12. ročníka a počas tohto dlhého obdobia sa mohli návštevníci mnoho naučiť z dovtedy neodkrytej histórie Košíc. Na akcie začali organizátori ľudí lákať aj videami.

Ilustračný obrázok k článku Košice odhaľujú neodkryté časti histórie: Potulky mestom už lákajú aj VIDEAMI!
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Pravidelne sa obyvatelia či návštevníci Košíc môžu zúčastňovať prehliadok mesta, počas ktorých ich sprievodcovia oboznámia s konkrétnou historickou témou.

Čím zaujímavým ich môžu prekvapiť? „Ukážu im veselým spôsobom, čo možno nepoznali a tiež odkryjú tajomstvá ukryté múrmi, lebo ich zavedú na verejnosti nie vždy prístupné miesta,“ píše sa na oficiálnej stránke tejto udalosti.

V máji je pre všetkých pripravená prehliadka s názvom Košické detaily spolu s prezentáciou novej knihy. V júni sa nadšenci histórie môžu tešiť na Barcu ako ju nepoznáte.

Už onedlho, konkrétne 1. až 3. apríla, sa odohrá potulka Stratené Košice, kde si ľudia budú môcť pozrieť aj výstavu raritných fotiek. Pri tejto príležitosti vzniklo video, ktorým chcú organizátori jednotlivcom predstaviť túto akciu ešte bližšie.

Môže vás zaujímať:

Potulky mestom Košice lákajú videami
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM