Lukáš Zavacký Šport

Košice sa môžu pýšiť novým zimným štadiónom: Vyrástol na sídlisku KVP

Nový zimný štadión v Košiciach, Aréna Sršňov, vznikol na sídlisku KVP v blízkosti Základnej školy Drábov. Vybudoval ho súkromný investor, ktorý si pozemky od mesta prenajal na 30 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Košice sa môžu pýšiť novým zimným štadiónom: Vyrástol na sídlisku KVP
Zdroj: TASR

Po Steel Aréne a Crow Aréne je to tretí zimný štadión v meste. „Vieme ponúknuť ľadovú plochu základným a materským školám, záujemcom z radov klubov, športovej verejnosti aj ľuďom tu z okolia sídliska KVP. Projekt výstavby nás vyšiel na 2 milióny eur,“ uviedol Marek Mergleský z košickej spoločnosti FLM, s.r.o.

„Myšlienka jeho vybudovania vznikla už pred šiestimi rokmi, keď sme boli navštíviť pána Gáboríka v Trenčíne, ktorý nám veľmi rád poukazoval svoj štadión. Inšpirovali sme sa a podarilo sa nám to dotiahnuť do konca. Dnes môžeme povedať, že spúšťame ľadovú plochu,“ pokračoval.

V interiéri štadióna možno spozorovať fotografie z histórie slovenského a československého hokeja. Vo vstupnej hale sa nachádzajú snímky z 30. rokov minulého storočia.

Súčasťou areálu je i multifunkčné ihrisko. „Myšlienka od začiatku celého projektu bola prepojiť hokejbal s hokejom a hľadali sme na to aj vhodný pozemok. Hokejbalové ihrisko je momentálne vo výstavbe, plánujeme ho dokončiť v auguste tohto roka. Budeme radi, ak od septembra vrátime do Košíc po približne desiatich rokoch slovenskú hokejbalovú extraligu mužov aj detí,“ dodal M. Mergleský.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM