Rôzne

Košický maratón sa blíži, cestovný ruch si príde na svoje: ASTRONOMICKÉ ceny ubytovania!

O jubilejný stý ročník Medzinárodného maratónu mieru je enormný záujem. Do Košíc sa chystajú tisícky bežcov a s nimi aj množstvo fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Košický maratón sa blíži, cestovný ruch si príde na svoje: ASTRONOMICKÉ ceny ubytovania!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta , Unsplash.com

To je pochopiteľne voda na mlyn pre podnikateľov v cestovnom ruchu, akými sú aj majitelia ubytovacích zariadení. Hotely a penzióny v meste hlásia podľa rezervačného systému Booking.com mesiac pred podujatím takmer vypredané a to aj napriek tomu, že niektorí na „maratónsku noc“ poriadne dvihli ceny, resp. ich dvihol aj rezervačný systém na základe dopytov.

Drahšie ako v New Yorku

„Najvyššia ponuka v čase prípravy článku predstavovala na stránke Booking.com 1 614 eur pri obsadení 1 osobou a 1 699 eur pri obsadení 4 osobami. Išlo o apartmán v širšom centre,“ všimol si portál Čas.sk s tým, že počas bežných dní ubytovanie v tomto apartmáne stojí 113 eur pri obsadení 1 osobou a 119 eur pri obsadení 4 osobami.

V prípade maratónskej noci, resp. termínu 30. septembra – 1. októbra, sú niektoré ponuky ako z iného sveta. Pre porovnanie, cena ubytovania v rovnakom termíne za dve noci pre dve osoby v známom hoteli Plaza na Manhattane v New Yorku je na Bookingu 3 072 eur, čo vychádza 768 eur na noc pre jednu osobu.

Dvojnásobná účasť

Účasť v nedeľňajšom programe Medzinárodného maratónu mieru v porovnaní s rokom 2022 bude približne dvojnásobná, teda 13 000 bežcov. Ďalších takmer 4 000 bežcov sa predstaví v sobotu v minimaratóne.

Medzi štartujúcimi nebudú chýbať ani známe osobnosti, svoj prvý maratón v živote plánuje absolvovať práve v Košiciach napríklad olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM