Lenka Fedorová Rôzne

Len pár rokov naspäť a predsa aká zmena: Členovia známych košických kapiel kedysi a dnes, FOTO

Slovenskú hudobnú scénu z veľkej miery napĺňajú aj známe košické kapely či speváci. Najmä ženské publikum lámali už pred rokmi. Ako vtedy vyzerali?

Ilustračný obrázok k článku Len pár rokov naspäť a predsa aká zmena: Členovia známych košických kapiel kedysi a dnes, FOTO
Zdroj: TASR

No name, Peter Bič Projekt či Marián Čekovský. Títo všetci speváci zanechali na slovenskej hudobnej scénu poriadnu stopu. V hudbe pôsobia už poriadne dlho, a tak sa aj na nich podpísal zub času. Na ich popularite to neubralo, naopak, tešia sa čoraz väčšiemu záujmu.

No name

Obľúbená kapela No name vznikla už v roku 1996. Ich pieseň Môj kamoš ihneď vyhrala Košický zlatý poklad ´96. Hudbu, text aj interpretáciu mal na svedomí frontman kapely Igor Timko a ten je doteraz jej najvýraznejším prvkom. Kapela získala na popularite a cover Kristínka iba spí či ich autorská pieseň Ty a tvoja sestra sa stali poriadnymi hitmi.

Prešlo 20 rokov a košická kapela má pod palcom slovenské aj české publikum, ktoré ich piesne stále bavia. V našej fotogalérii môžete vidieť ako členovia kapely vyzerali na prelome milénia.

Marián Čekovský

Vedeli ste, že s kapelou No name úzko súvisí spevák Marián Čekovský? Aj keď sa Čekovský narodil v Humennom, v začiatkoch košickej kapely No name bol práve on. V kapele pôsobil ako klávesák. Dnes je populárnym slovenských hudobníkom, skladateľom, spevákom i komikom. Zmenu v porovnaní s minulosťou môžeme vidieť hlavne v dĺžke jeho vlasov :).

Peter Bič Projekt

V minulosti pôsobil s Andym Ďuricom v zoskupení Stereo. Oboch nájdete v našej fotogalérii. Peter Bič po tom, čo odišiel z kapely IMT Smile, založil svoju vlastnú. Kapela Peter Bič projekt sa preslávila skladbou Hey now z ich debutového albumu Say it loud. Ich vypredaným koncertom sa tešia nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Na košickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovala na ňom moderátorka Adriana Kmotríkova, kto ďalší?

Nový východniarsky hit sa šíri rýchlosťou svetla: Takto reaguje na Vypic a žic Braňo Mojsej! VIDEO

Talenty, ktoré preslávili naše mesto široko-ďaleko: 5 mien, na ktoré môžu byť Košičania pyšní!

Pod známych košických spevákov sa podpísal zub času
24
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM