Lukáš Zavacký Správy

Košice získali 7 miliónov na opravu ciest: Kde musíte počítať s obmedzením tento týždeň?

Košičania sa budú voziť po nových cestách. Na ich opravu získalo mesto 7 miliónov eur. Tento týždeň sa budú renovovať tieto ulice!

Ilustračný obrázok k článku Košice získali 7 miliónov na opravu ciest: Kde musíte počítať s obmedzením tento týždeň?
Zdroj: TASR

Zo spomenutých 7 miliónov prispelo na renováciu ciest 5 miliónov Ministerstvo financií Slovenskej republiky. Ide o ďalšiu etapu najväčšej rekonštrukcie cestných komunikácií na území mesta za ostatné roky.

Okrem dotácie MF SR je v rozpočte vyhradených ďalších 575.000 eur na súvislé opravy komunikácií. „Popri súvislých opravách sa realizuje každoročne i bežná údržba komunikácií vo výške približne 1.500.000 eur, v čom je zahrnutá aj oprava výtlkov, ktoré vznikajú v zimnom období, opravy schodov, chodníkov, odvodnenia komunikácií a podobne,“ uviedla hovorkyňa mesta Košice, Linda Šnajdárová.

Opravy sa začali už začiatkom prvého februárového týždňa. Riešili sa výtlky na cestách, ktoré vznikli z dôvodu nepriaznivého počasia či zimy. „Na ich odstránenie používa mesto Košice náhradné technológie – studenú obaľovanú zmes a liate asfalty. Práce sa realizujú v závislosti od poveternostných podmienok. Najväčším nepriateľom pri prácach je ale počasie, hlavne voda a vlhkosť,“ pokračovala hovorkyňa.

Teraz sa renovácia dotkne ulíc Hlinkova, Štúrova, Štefánikova, Moyzesova, Popradská, Moldavská, Abovská, Idanská, Važecká, Rastislavova, Protifašistických bojovníkov, Komenského–Kostolianska, Trieda SNP, Národná trieda, Trieda KVP, na Hanisku a Južná trieda.

Minulý týždeň sa realizovali opravy havarijných výtlkov na uliciach Štúrova, Národná trieda – križovatka Vodárenská, Stará Spišská cesta, oprava priepustu na ceste na Kavečany, Vodárenskej ulici, Triede KVP, Slaneckej ceste, uliciach Klimkovičova, Ondavská, Gemerská, Jána Pavla II, Moskovská, Opatovská cesta, Považská.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM