Eliška Šándorová Krimi

Motorkára v Milhosti zrazilo auto, utrpel ťažké zranenie. Šofér auta nemal za volantom čo robiť, FOTO

So zlepšujúcim sa jarným počasím je na cestách najmä viac cyklistov a motocyklistov. A, žiaľ,pribúdajú aj nehody v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Motorkára v Milhosti zrazilo auto, utrpel ťažké zranenie. Šofér auta nemal za volantom čo robiť, FOTO
3
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice

Počas uplynulého došlo v Košickom kraji k 27 dopravným nehodám, pri ktorých prišla o život jedna osoba. Jedna bola aj tragická zrážka chodcu, ktorý vstúpil do jazdnej dráhy električky v Košiciach. Pri ďalších sa zranili 3 osoby a 18 ľahko.

„Z celkového počtu sme zaznamenali 3 dopravné nehody s účasťou cyklistu, 4 s účasťou chodca. U vodičov dopravných prostriedkov bolo požitie alkoholických nápojov zistené v 27 prípadoch,“ informovala Jana Mesárová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Motocyklista sa ťažko zranil

K dopravnej nehode došlo v sobotu (1.6.) vo večerných hodinách v obci Milhosť (okr. Košice okolie) medzi osobným motorovým vozidlom zn. Daewoo, ktoré viedol 48-ročný muž z okresu Košice okolie, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia a motocyklom zn. Yamaha, ktorý viedol 35-ročný Košičan.

„Podľa doterajších zistení vodič, resp. nevodič, ktorý viedol vozidlo smerom na Maďarsko, chcel odbočiť doľava na čerpaciu stanicu, pričom nedal prednosť oprotiidúcemu motocyklu, čím došlo k ich stretu. Pri dopravnej nehode vodič motocykla značky Yamaha utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia,“ informovala v pondelok košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Dychová skúška u oboch vodičov mala negatívny výsledok. Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s dopravnou nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Cyklistka sa pri nehode zranila ťažko

K dopravnej nehode došlo v sobotu dopoludnia na priechode pre cyklistov na Markušovej ulici v Košiciach medzi 36-ročnou cyklistkou a osobným motorovým vozidlom zn. Škoda Fabia, ktoré viedol 48-ročný Košičan. Podľa doterajších zistení žena viedla bicykel po chodníku na Toryskej ulici, v smere k Tr. SNP, pričom v úseku na Markušovej ulici na vyznačenom priechode pre cyklistov s bicyklom narazila do prednej časti vozidla, ktoré viedol vodič od Markušovej ulice k Toryskej.

Pri nehode sa cyklistka ťažko zranila. Presná príčina, miera zavinenia dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania. U oboch účastníkov dopravnej nehody požitie alkoholu dychovou skúškou bolo vylúčené.

V tomto období je potrebná zvýšená opatrnosť, aby nedochádzalo k zbytočným úmrtiam. Cyklisti a motocyklisti ešte viac, majú oproti vodičom v autách veľkú nevýhodu, pretože pri páde nie sú dostatočne chránení.

„Snáď už ani netreba zdôrazňovať potrebu nosenia ochranného oblečenia, chráničov a prilby. Reflexné prvky sú rovnako dôležité. Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť sa stavu cesty, počasiu i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodiči áut si musia uvedomiť, že na cestách treba počítať aj s týmito, dvojkolesovými účastníkmi. Tí sa zmestia aj tam, kde autá nie. Preto je azda najdôležitejšie sledovať spätné zrkadlá a situáciu okolo auta. Rovnako opatrní by mali byť tiež chodci, ktorí sa zúčastňujú cestnej premávky,“ doplnila hovorkyňa.

Na ceste treba byť aj videný. Ako správne nosiť reflexné prvky? Pozrite si vo videu, čo radí polícia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM