Správy

Na cestu k lekárovi radšej využite MHD. Pri nemocnici tak ľahko nezaparkujete

Parkoviská a cesty v areáli univerzitnej nemocnica na Tr. SNP sa roky neudržiavali. Opravujú ich teraz, keď sú vo veľmi zlom stave.

Ilustračný obrázok k článku Na cestu k lekárovi radšej využite MHD. Pri nemocnici tak ľahko nezaparkujete
Zdroj: TASR/František Iván

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice začala v sobotu (30. 10.) rekonštruovať parkovisko a cesty v areáli na Triede SNP.

Zanedbaná údržba

„Začíname obnovovať 2,6 kilometra ciest, ktoré sú v mimoriadne zlom stave. Ide o cesty okolo lôžkového monobloku a tiež polikliniky,“ informoval vo štvrtok generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik. Ide podľa neho o sériu investícií, ktoré nemocnica nevyhnutne potrebuje.

„Chceme našim zamestnancom postupne zlepšovať pracovné podmienky. Vstup do nemocnice a parkovanie medzi ne určite patrí. Rovnako sa zlepšenie prístupu týka aj našich pacientov, klientov či návštevníkov,“ vysvetlil generálny riaditeľ. Do objektov a areálu druhej najväčšej slovenskej nemocnice sa podľa neho neinvestovalo roky, v niektorých prípadoch desaťročia a drobné údržby nemohli zachovať majetok v dobrom stave.

UNLP koncom septembra uzavrela v areáli most, ktorý spája objekty nemocnice na Triede SNP s areálom na Ipeľskej ulici a vedie ponad frekventovanú štvorprúdovú cestu a električkovú trať. Krátko na to pre mimoriadny zlý technický stav uzavrela aj kryté parkovisko pod rondelom a tiež plochu pre peších chodcov pred poliklinikou.

Využite MHD

Práce na obnove ciest v areáli nemocnice začali cez víkend a budú prebiehať nasledujúce dni. Opravy a nový asfaltový koberec zabezpečí spoločnosť Cesty Košice. Hodnota zákazky, ktorú UNLP vybrala vo verejnom obstarávaní, je viac ako 65-tisíc eur.

„Naším cieľom je, aby boli cesty na Triede SNP opravené čo najskôr, aby sa situácia čo najmenej dotkla pacientov a zamestnancov. Vopred ich prosíme o trpezlivosť, pracujeme na zlepšení prístupu do nemocnice práve pre nich,“ uviedol generálny riaditeľ.

Pokiaľ je to možné, UNLP odporúča všetkým, aby využívali v čase obmedzení vstupu na parkovisko nemocnice najmä mestskú hromadnú dopravu. Parkovať za menšiu úhradu je možné aj na parkoviskách neďalekých zdravotníckych zariadení. „Prosíme pacientov a návštevníkov nemocnice, aby prišli na objednané vyšetrenia či zdravotné prehliadky v predstihu,“ uviedla hovorkyňa UNLP Monika Krišková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM