Správy

Na Jahodnej sa pripravujú na lyžiarsku sezónu. Sánkovať sa dá už teraz, FOTO

K prírodnému snehu by mal o niekoľko dní na Jahodnej pribudnúť aj technický. Spustenie sezóny je stále otázne.

Ilustračný obrázok k článku Na Jahodnej sa pripravujú na lyžiarsku sezónu. Sánkovať sa dá už teraz, FOTO
5
Galéria

Na Jahodnej už napadol prvý prírodný sneh a lyžiarske stredisko chce otvoriť sezónu. S technickým zasnežovaním by mohli začať počas najbližšieho víkendu (4. – 5. 12.).

Počasie a opatrenia

Uviedol to vedúci strediska Ján Petróci s tým, že všetko bude závisieť od počasia a protipandemických opatrení. V súčasnosti nevie odhadnúť, v akom režime by mohli túto lyžiarsku sezónu fungovať. „Ale nevzdali sme sa, zasnežiť musíme, aspoň začiatok. Uvidíme, ako sa situácia počas dvoch týždňov vyvinie,“ doplnil s tým, že čakajú na víkend a priaznivé teploty.

„Dnes boli prvýkrát vhodné podmienky na zasnežovanie. Nasledovať má oteplenie a od víkendu predpokladáme mráz a spustíme zasnežovanie,“ povedal. Petróci pripomenul, že so zasnežovaním v uplynulých rokoch začínajú zhruba v rovnakom období. Začiatok sezóny býva rôzny.

„Toto stredisko nie je až tak vysoko, čiže to závisí od počasia. Podarilo sa otvoriť sezónu aj v polovici decembra, inokedy až na Silvestra,“ doplnil s tým, že boli aj horšie sezóny. V tej predchádzajúcej boli v súvislosti s pandémiou aj opatreniami podľa jeho slov stratoví.

OBRAZOM: Prvý sneh na Jahodnej
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM