han Komunálne voľby

Na košického župana kandiduje Suja: Chcem vrátiť kraju identitu VÝCHODNIARA!

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za stranu Hlas-SD kandidovať Róbert Suja. Kandidatúru oznámil vo štvrtok v Košiciach na tlačovej konferencii spolu s predsedom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim.

Ilustračný obrázok k článku Na košického župana kandiduje Suja: Chcem vrátiť kraju identitu VÝCHODNIARA!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Suja sa stal známym vlani v pozícii dočasného generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), po odvolaní z funkcie sa venoval poradenskej činnosti.

V májovej parlamentnej voľbe neúspešne kandidoval na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR.

„Mojím heslom je Iný kraj a chcem ponúknuť naozaj iný kraj – iný, ako sme ho vnímali doteraz. Snažím sa pristupovať k veciam veľmi racionálne a pragmaticky. Súčasný rozpočet kraja je historicky nastavený na udržiavanie, tak jedna zo zásadných vecí je, že chcem zvýšiť financovanie, či už z eurofondov alebo hľadať iné zdroje,“ povedal.

Spomína rodinu

Okrem zlepšenia financovania spomenul ako prioritu budovanie rodinného zázemia, poukázal pritom na negatívne zmeny v oblasti rodinného a komunitného života. „Chcem vrátiť kraju identitu východniara, aby bola spájaná s tradičnými hodnotami a bola vnímaná multigeneračne,“ konštatoval.

V ďalších mesiacoch chce Suja predstaviť silný rozvojový program pre kraj, kampaň bude robiť v regiónoch s priamou komunikáciou s ľuďmi. Ako uviedol, nie je členom strany Hlas-SD.

Pellegrini označil Suju za človeka so skúsenosťami zo zahraničia a odborných pozícií, ktorý ponúkne kraju nový impulz a víziu ďalšieho rozvoja. „Samozrejme, budeme sa uchádzať o podporu pre kandidáta, uvidíme, či to bude podpora otvorená alebo skrytá, ale Hlas nemá problém zúčastniť sa na týchto voľbách aj samostatne," povedal.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM