Správy

Na košickej železničnej stanici môžete stretnúť kňazov: Ponúkajú svätú spoveď

Krátko pred Vianocami môžu obyvatelia a návštevníci Košíc využiť nevšednú službu. Na spoveď môžu zájsť aj do priestorov železničnej stanice.

Ilustračný obrázok k článku Na košickej železničnej stanici môžete stretnúť kňazov: Ponúkajú svätú spoveď
Zdroj: TASR/František Iván

Kňazi v Košickej eparchii poskytnú spovednú službu pred vianočnými sviatkami aj na železničnej stanici v Košiciach. Sviatosť zmierenia tu budú vykonávať vo štvrtok a v piatok (23. 12.) v časoch 11.00–14.00 a 15.00–18.00 h. Pre TASR to uviedol hovorca Košickej eparchie Martin Mráz.

Spoveď pri návrate domov

Pripomenul, že obdobie veľkých sviatkov je poznačené zvýšeným záujmom o svätú spoveď. „Podobne ako pripravujeme svoje obydlia, kresťania považujú za nevyhnutné pripraviť na tajomstvo Vianoc aj svoje srdce,“ povedal. Spovedaním na stanici chcú podľa jeho slov vyjsť v ústrety aj tým, ktorí sa vracajú domov zo služobných ciest či škôl.

„Na stanicu však prichádzajú na spoveď aj ľudia, ktorí v posledné dni pred Vianocami musia ostať dlhšie v práci a cestou domov sa zastavia pri kňazovi,“ uviedol.

Prečítajte si tiež

Priestor označia

Gréckokatolícki kňazi budú na druhom poschodí stanice, kde bude vyhradený označený priestor. Spovedať budú stále dvaja. „Budú to predovšetkým kňazi zo špeciálnej pastorácie a z biskupského úradu na čele s arcibiskupom Cyrilom Vasiľom. Kňazi z farností budú ľuďom k dispozícii počas týchto dní v chrámoch vo svojich farnostiach,“ dodal Mráz.

Košická eparchia ponúkla po prvýkrát túto službu pred tohtoročnými sviatkami Veľkej noci. Možnosť spovede vtedy využili desiatky ľudí. Týmto krokom chceli vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí z dôvodu pandémie či vysokej pracovnej vyťaženosti nemohli navštíviť pred sviatkami chrám a vyspovedať sa. Železničná stanica v Košiciach bola v tom čase zároveň dôležitým miestom poskytovania pomoci ukrajinským utečencom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM