Lukáš Zavacký Správy

Najnehodovejšie úseky v Košiciach: Na týchto miestach si dávajte pozor!

Dopravné nehody môžu byť často tragické. Na ktorých miestach v metropole východu si treba dávať obzvlášť bacha?

Ilustračný obrázok k článku Najnehodovejšie úseky v Košiciach: Na týchto miestach si dávajte pozor!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Niekedy stačí len sekunda a človek môže prísť o život nielen svoj, ale i blízkych. O takýchto situáciách vás pravidelne informujeme, ak k nim dôjde. Sústredenie sa na riadenie je preto veľmi dôležité. Štatistiky z 9 mesiacov aktuálneho roku odhaľujú, kde bolo na území mesta najviac havárií, a to dohromady 21.

Medzi Detskou železnicou Košice a horárňou, medzi diaľničným privádzačom od Ťahanoviec a krematóriom, ktoré je na Zelenom dvore, medzi ulicami Teplárenská a Jazerná a medzi Ludvíkovým dvorom a hranicou nášho okresu. Informovala o tom krajská hovorkyňa polície, Jana Mésarová.

Dôvodom bolo porušenie povinností účastníka premávky či vodiča, vysoká rýchlosť, nedodržanie vzdialeností vozidiel, no aj nesprávna jazda v pruhoch, pri odbočovaní či pri predchádzaní. Muži zákona vykonávajú na daných úsekoch zvýšený dohľad na bezpečnosťou.

Počas jesene sú dni kratšie, ochladzuje sa, je veterno a daždivo. Preto sa snažia ľudí povzbudzovať k väčšej opatrnosti, pretože tieto vplyvy môžu napáchať veľké zlo. „Apelujeme na všetkých, aby boli predvídaví a dávali si na seba pozor. Avšak bez vlastného pričinenia sa to ťažko zmení,“ uviedla J. Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM