Lukáš Zavacký Správy

Obrovský záujem o tábor v košickej zoo: Deti z jedného zvieraťa ostali paf

Prímestský tábor organizovaný zoologickou záhradou v Košiciach ponúka deťom možnosť spoznať bližšie zvieratá, dozvedieť sa o ich živote, ale mať s nimi i osobný kontakt.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský záujem o tábor v košickej zoo: Deti z jedného zvieraťa ostali paf
Zdroj: TASR

„Pripravili sme bohatý program, najviac sa malí návštevníci tešia na kŕmenie kozičiek, prezentáciu plazov, ale aj návštevu chovných zariadení, ako sú medvede, tigre, alebo opice,“ uviedla referentka pre vzdelávanie v spomenutej inštitúcii, Vlasta Paľková.

Súčasťou všetkého je aj výučbový program pod názvom Ohrozené druhy. „Snažíme sa deti naučiť prečo sú jednotlivé zvieratá dôležité pre prírodu a ako môžu prispieť k ich ochrane,“ priblížila referentka.

Podľa animátorky Kristíny Tóthovej reagujú na zvieratá veľmi dobre. „V utorok (2. augusta) budeme mať čistenie ohrady Kamerunských kôz a takisto ich budú aj kŕmiť. Majú napríklad kontakt s bielym tigrom, ktorého môžu pohladkať cez mreže. Majú tiež komentované kŕmenie zvierat,“ vysvetlila.

„Veľa detí je z mesta a žiaden kontakt s dedinou nemajú. Minulý týždeň sme mali tie, ktoré prvýkrát videli kozu,“ pokračovala K. Tóthová.

Prímestský letný tábor denne navštívi približne 30 najmenších. Celkovo ZOO Košice pripravila sedem turnusov. Posledný skončí tretí augustový týždeň. Záujem o tábor je veľký a možnosť prihlásiť sa už nie je. „Hneď po vyhlásení termínov sme ich mali zaplnené. Záujem bol obrovský,“ dodala V. Paľková.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM