Samospráva

Odstraňujú nelegálne osadené značky na Sídlisku Ťahanovce: KONEČNE, reagujú Košičania

Mesto Košice začalo v utorok s prvou etapou odstraňovania informačných tabúľ a neoprávnene osadených dopravných značiek na Sídlisku Ťahanovce.

Ilustračný obrázok k článku Odstraňujú nelegálne osadené značky na Sídlisku Ťahanovce: KONEČNE, reagujú Košičania
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

„Mesto ako správca miestnych ciest v spomínanej MČ ešte začiatkom júla vyzvalo dve súkromné spoločnosti, aby najneskôr do desiatich pracovných dní odstránili všetky prekážky cestnej premávky, ktoré umiestnili na pozemných komunikáciách na pozemkoch evidovaných vo svojom vlastníctve a uviedli cesty vo vlastníctve mesta do pôvodného stavu,“ uvádza magistrát prostredníctvom svojej webovej stránky s tým, že sa tak nestalo.

S ich odstraňovaním preto začali pracovníci Bytového podniku mesta Košice. Mesto si následne bude uplatňovať náhradu vzniknutých nákladov.

Niekoľko dôvodov

Magistrát podľa vlastných slov pri kontrolách identifikoval v tejto mestskej časti mnohé prekážky cestnej premávky v podobe nelegálne osadených dopravných značiek alebo informačných tabúľ, ktoré sa nachádzajú na miestnych cestách vo vlastníctve, respektíve v správe mesta.

„Prekážkami cestnej premávky sú najmä informačné tabule pripevnené na stĺpikoch, ktoré sú osadené do vozovky, respektíve krajnice pozemnej komunikácie,“ spresnil. Dodal, že doposiaľ neevidoval žiadne povolenie na ich umiestnenie.

Mesto Košice zároveň pripomína, že uvedené informačné tabule môžu viesť aj k zámene s dopravnou značkou, čím dochádza k porušeniu zákona o cestnej premávke. V rozpore s legislatívou je podľa neho aj ich svojvoľné umiestňovanie na súkromnom pozemku.

Pozitívne reakcie

Magistrát o tomto kroku informoval aj na sociálnej sieti. „Už bolo na čase,“ okomentoval príspevok Matúš. „Konečne,“ pridala sa Angela. „Čo sa týmto akože rieši? Snáď nie parkovanie na našom sídlisku?“ pýta sa na druhej strane Ivana, na ktorej komentár magistrát zareagoval, že sa rieši stav v rozpore s právom.

„A tak konečne odstrániť billboardy? To bolo veľké haló, keď sa s tým začalo. A výsledok? Žiadny,“ pripomína Peter.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM