Správy Samospráva

Chystá sa obnova mosta cez Laborec za viac ako milión eur

Pripravuje sa rekonštrukcia mosta cez rieku Laborec pre jeho veľmi zlý stav. Hovorí sa o sume viac ako milión eur.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa obnova mosta cez Laborec za viac ako milión eur
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje komplexnú rekonštrukciu mosta cez rieku Laborec pred obcou Vojany v okrese Michalovce. Dôvodom je jeho veľmi zlý stavebno-technický stav. V rámci verejného obstarávania na dodávateľa je predpokladaná hodnota zákazky 1 521 000 eur.

Veľmi zlý stav

„Most sa nachádza v stavebno-technickom stave šesť z celkového počtu siedmich stupňov. V súčasnosti je poškodená jeho spodná stavba aj nosná konštrukcia, časti mosta sú zdegradované, narušená je aj jeho výstuž a odvodnenie mosta je v súčasnosti nefunkčné. Okrem toho nosníky v jednom z polí vykazujú priehyb a na mostnom zvršku sú trhliny,“ uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Oprava konštrukcie bude pozostávať z kompletnej výmeny mostného zvršku a rekonštrukcie mostovky. Sanovaná bude aj spodná stavba a obnovená bude hydroizolácia a odvodnenie. Súčasťou rekonštrukcie bude aj úprava terénu pod mostom.

O Laborci

Dopravné obmedzenia?

Projekt bude kraj financovať zo svojho rozpočtu, výsledná suma bude závisieť od výsledku verejného obstarávania.

„Zhotoviteľ bude povinný rekonštrukciu vykonať v lehote 120 pracovných dní od prevzatia staveniska. Práce by sme chceli začať ešte v tomto roku,“ skonštatovala Terezková.

Počas rekonštrukcie mosta, ktorý leží na ceste II/552, by nemalo dôjsť k jeho komplexnej uzávere, počíta sa s usmernením dopravy do jedného jazdného pruhu.

ilustračné foto

Pozrite si na fotkách nedávnu rekonštrukciu mostu v okrese Michalovce.

Vynovený most v Strážskom
9
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM