Správy Rôzne

Hudba aj pyromuzikálny ohňostroj: Takto sme sa vlani chystali na nový rok

Silvester už klope na dvere. Na michalovskom námestí začínalo pred rokom už poludnie veľkou zábavou. Tento rok však bude iný.

Ilustračný obrázok k článku Hudba aj pyromuzikálny ohňostroj: Takto sme sa vlani chystali na nový rok
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ani sme sa nenazdali a už sa to blíži. Silvester po roku opäť klope na dvere. Pamätáte si na ten minulý? V Michalovciach silvestrovská oslava začínala 31. decembra 2019 o 12:00 hod. A to súťažou vo vystreľovaní zátok. Teraz bude námestie prázdne.

Súťaž vo vystreľovaní zátok

Spomeňme si aspoň, že podujatie strieľanie zátky zo šumivého vína vzniklo v záhradkárskej osade Topole, kde sa konalo prvých sedem ročníkov. Z roku 2005 pochádza prvý absolútny rekord, keď zátka bola vystrelená až do vzdialenosti 31 metrov.

Raritná akcia sa stala známou atrakciou, na ktorú sa mnohí každý rok tešili. Bola veľkým spestrením silvestrovských os­láv.

Bez osláv

Na Silvestra si Michalovčania zvykli zájsť aj na vernisáž do Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Na záver mesto Michalovce pripravilo aj veľkolepý ohňostroj.

A nechýbal ani sprievodný kultúrny program a oslava Silvestra. Ani oslava štátnosti na tribúne pri Mestskom úrade Michalovce tohto roku nebude.

Silvester v Michalovciach

Pozrite si archívne zábery.

Spomínate si, keď michalovským námestím tiekol šampus? Tento rok bude iný!
19
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM