Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Pol miliónová dotácia pre Sladovňu Michalovce vyvolala búrlivú diskusiu

Dotácia pre michalovskú sladovňu vyvolala rôzne reakcie. A to kvôli vytvoreniu pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Pol miliónová dotácia pre Sladovňu Michalovce vyvolala búrlivú diskusiu
Zdroj: TASR

Ako sme vás v nedávnom článku informovali, vláda schválila investičnú pomoc podniku v našom meste. Štátnu podporu dostane okrem iných aj akciová spoločnosť Sladovňa Michalovce. Otázky však vyvolala dotácia 550 000 eur pre Sladovňu Michalovce, ktorá deklarovala vytvorenie piatich nových pracovných miest.

Reagovali aj na naši čitatelia. Ich reakcie nájdete pod naším posledným článkom k spomínanej téme na facebooku – priamo tu.

Udržanie zamestnanosti

Na pracovné miesta reagoval aj minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD). Podľa neho ide v tomto prípade o stimul, ktorý má pomôcť udržať zamestnanosť v tejto spoločnosti.

„Navyše, od roku 2018 platí nový zákon o investičných stimuloch, že nemusíte vytvárať nové pracovné miesta, aby ste mali nárok na investičnú pomoc,“ upozornil Žiga.

S ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) sa v prípade Sladovne Michalovce dohodli, že pôvodne požadovanú investičnú pomoc vo výške 766 112 eur na základe kritérií znížia na konečných 550 000 eur. Kamenický dodal, že pridelené stimuly sú nákladom tohoročného, prípadne nasledujúcich štátnych rozpočtov.

Historická sladovňa

Sladovňa Michalovce je jedným z najvýznamnejších domácich producentov sladu. Je tretím najväčším producentom sladu za Heineken Slovensko Sladovne s podielom 42 % a Lycos – Trnavské sladovne s podielom 27 %.

História Sladovne v Michalovciach siaha do šesťdesiatych rokov minulého storočia, keď sa rozhodlo o jej výstavbe v rámci projektu intenzifikácie Východoslovenskej nížiny. Po piatich rokoch výstavby začala produkovať prvý slad v roku 1965. A odvtedy je typickou súčasťou potravinárskeho priemyslu Zemplína.

Pozrite si aj archívne zábery zo sladovne.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Michalovská sladovňa plánuje zvýšiť svoju produkciu
4
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM