Rôzne

Úpek ako na Sahare: Horúčavy v okrese Michalovce pokračujú

Aj keď k letu patria vysoké teploty, sme v polovici júna a vonku je to ako na Sahare. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre náš okres výstrahu druhého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Úpek ako na Sahare: Horúčavy v okrese Michalovce pokračujú
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na záver pracovného týždňa sa teploty majú v okrese Michalovce vyšplhať aj na 35 °C. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre Michalovský okres výstrahu druhého stupňa.

Podľa SHMÚ platí výstraha 2. stupňa v sobotu 15. 6. 2019 a v nedeľu 16. 6. 2019 od 14:00 do 17:00 hod. „V okrese Michalovce sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ dvíhajú varovný prst meteorológovia na sobotu a nedeľu.

Podľa SHMÚ teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Počas horúčav vám môžu pomôcť aj fontány na michalovskom námestí. Pozrite si to vo videu nižšie :-)

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM