Veronika Hunyadiová Správy

V školách v Michalovciach je čulý stavebný ruch, FOTO

Stredoškolákov čakajú v septembri vynovené priestory. Ktoré školy v meste prechádzajú rekonštrukciou?

Ilustračný obrázok k článku V školách v Michalovciach je čulý stavebný ruch, FOTO
8
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Košický samosprávny kraj (KSK) využil letné prázdniny na opravu stredných škôl a školských zariadení vo svojej pôsobnosti. Na rekonštrukcie župa celkovo vyčlenila približne 4,7 milióna eur.

Aktuálne prebiehajú na župných stredných školách opravy fasád, sociálnych zariadení, odborných učební či výmeny okien. „Posledné týždne sa snažíme pripraviť priestory škôl tak, aby sa mohli v septembri vrátiť do vynovených učební,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Lepšie športoviská

Okrem škôl prechádzajú obnovou aj telocvične či ihriská, ktoré sú súčasťou škôl. „Dlhodobo sa snažíme zvyšovať aj podmienky na športovanie, postupne preto na školách pribúdajú multifunkčné ihriská alebo rekonštruujeme školské telocvične. Verím, že aj takýmito krokmi sa nám podarí rozhýbať našu mládež a zvyšovať kvalitu podmienok športovania v kraji,“ doplnil Trnka.

Na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach prešlo opravou multifunkčné ihrisko a do konca septembra plánuje župa opraviť telocvičňu na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Michalovciach.

V opravách bude župa pokračovať aj na jeseň. Rekonštruovať sa bude fasáda budovy Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach.

Nové laboratórium

Okrem prác, ktoré financuje KSK, na školách prebiehajú aj ďalšie rekonštrukcie. Michalovské Gymnázium Pavla Horova sa pustilo do renovácie interiéru školy, kabinetov či odborných učební.

„Laboratórium je už renovované v rámci úspešného projektu Scientia pro Vita, kabinet fyziky sme v júli svojpomocne vynovili a na rade je odborná učebňa fyziky. Zatiaľ chceme do začiatku školského roka vymeniť podlahu, tabuľu pri katedre a demonštračný stôl pre učiteľa,“ uviedla škola na sociálnej sieti. Nové stoly a tabule pribudnú aj v biologickej a chemickej odbornej učebni.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM