Iné športy Šport

Veľké SKLAMANIE: Jubilejný motozraz na Zemplínskej šírave ZRUŠILI! Dôvod?

Motozraz na Zemplínskej šírave sa tento rok neuskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Veľké SKLAMANIE: Jubilejný motozraz na Zemplínskej šírave ZRUŠILI! Dôvod?
23
Galéria
Zdroj: TASR

Dôvodom zrušenia tohto podujatia je najmä enormný nárast nákladov. Pre TASR to uviedol jeden z organizátorov Michal Tvrdý. Jubilejný 20. ročník bol naplánovaný na 17. až 20. augusta.

Roky nepretržite

Motozraz sa na Zemplínskej šírave konal od roku 2001 nepretržite, vynímajúc obdobie pandémie nového koronavírusu. „Od roku 2019 sa všetko enormne predražilo. Náklady nám postupne stúpli o 35 až 40 percent,“ povedal s tým, že sa to dotklo programu, prenájmu priestorov, pódia ozvučenia, dopravy a podobne.

„Budovali sme to na zelenej lúke, kde bolo treba zabezpečiť aj elektrické rozvody, vodu, revízie. Jednoducho kompletne všetko,“ dodal.

Ako organizátori informujú na svojej webovej stránke, pre tento ročník sa im nepodarilo získať strategického partnera, bez ktorého podľa nich nie je možné zabezpečiť tri dni bohatého programu.

V inej lokalite?

„Rokovania s takýmito partnermi prebiehali už dlhší čas, ale po viacerých stretnutiach a mnohých týždňoch príprav sa nám nepodarilo partnera získať. Ďalším dôvodom je minimálna podpora tohto podujatia zo strany subjektov v zemplínskom regióne,“ uvádzajú. Podľa nich hrozilo, že zvýšené náklady nebudú schopní pokryť.

Do budúcna zároveň pokračujú v hľadaní partnera. „Netajíme sa ani tým, že intenzívne hľadáme novú lokalitu, nové, lepšie podmienky. Urobíme všetko pre to, aby tradícia veľkých medzinárodných motozrazov pokračovala aj v budúcnosti,“ dodávajú organizátori.

Podľa Tvrdého sa na podujatí v uplynulých rokoch zúčastňovalo 3000 až 4000 motorkárov a do 3000 divákov.

Foto: archív

V OBRAZOCH: Na motozraze na Šírave sa stretli tisíce motorkárov
23
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM