Veronika Ondo-Cholewová Správy

Začalo sa očkovanie Novavaxom: Kde v Michalovciach môžete dostať vakcínu?

Obyvatelia, ktorým doposiaľ slúžilo veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach, môžu vakcináciu absolvovať už inde.

Ilustračný obrázok k článku Začalo sa očkovanie Novavaxom: Kde v Michalovciach môžete dostať vakcínu?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Do veľkokapacitného centra v Košiciach dorazili vakcíny Nuvaxovid od spoločnosti Novavax. Košický samosprávny kraj nimi začne očkovať v pondelok 14. 3.

Pre všetkých záujemcov budú k dispozícii každý druhý deň v pracovnom týždni, to znamená v pondelok, stredu aj v piatok, vždy v čase od 16:00 do 18:00 hod.

Očkovacia látka Nuvaxovid je založená na báze bielkoviny. Na rovnakom princípe fungujú aj očkovacie látky, ktoré sa využívajú napríklad proti žltačke či chrípke. Vakcína je dvojdávková a medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní. .

Záujemcovia o očkovanie

Všetci záujemcovia starší ako 18 rokov sa môžu na očkovanie zaregistrovať prostredníctvom formulára na webovej stránke korona.gov.sk.** Na Slovensku je doposiaľ možné aplikovať obe dávky tejto vakcíny, posilňujúca tretia dávka je nateraz v schvaľovacom procese.**

V košickom veľkokapacitnom centre na Ostrovského ulici 1 budú zdravotníci počas týždňa podávať aj vakcíny Pfizer, Moderna, Janssen. Očkovanie sa tam bude realizovať vždy popoludní od 14:00 hod. okrem soboty, kedy sa nebude očkovať. Nedeľné ráno je vyhradené pre vakcináciu tínedžerov od 12 do 17 rokov a dopoludnie bude očkovanie pokračovať dospelými.

V krajskom meste sa bude počas 11. týždňa očkovať ešte pred kúpaliskom Červená hviezda, pričom vítaní sú okrem východniarov aj záujemcovia z Ukrajiny. Očkuje sa tam vakcínami Comirnaty od Pfizer/BioNTech a vakcínou Janssen od Johnson & Johnson.

Okres Michalovce

Do miest už tradične vyrazí aj ambulancia na kolesách, tentoraz bude k dispozícii v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Čiernej nad Tisou i Veľkých Kapušanoch.

Obyvatelia, ktorým doposiaľ slúžili veľkokapacitné očkovacie centrá v Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi, môžu vakcináciu absolvovať v najbližších nemocniciach.

Prečítajte si aj:

OČKOVACÍ AUTOBUS

  • Veľké Kapušany, MÚ (10:00 – 16:00)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM