Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zákaz návštev pacientov v zemplínskej nemocnici: Platí až do odvolania

Zákaz návštev hospitalizovaných pacientov nariadili aj v nemocnici na Zemplíne.

Ilustračný obrázok k článku Zákaz návštev pacientov v zemplínskej nemocnici: Platí až do odvolania
Zdroj: TASR

Počet respiračných ochorení a nákazy chrípkou v Košickom kraji je stále vysoký. Zvýšená chorobnosť počas chrípkovej sezóny je dôvodom zákazu návštev na lôžkových oddeleniach trebišovskej nemocnice.

Návštevy sú zakázané

„Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trebišove platí od štvrtka (20. februára) zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach trebišovskej nemocnice. Dôvodom je vzostup hlásenej chorobnosti na akútne respiračné ochorenia, chrípku a chrípke podobné ochorenia,“ informovala Jana Fedáková, komunikačný špecialista, ProCare a Svet zdravia.

Zákaz návštev na lôžkových oddeleniach platí do odvolania.

Pre akútne respiračné ochorenia (ARO), chrípku a chrípke podobné ochorenia prerušili výchovno-vzdelávací proces aj niektoré školy. Chrípkové prázdniny vyhlásili na viacerých školách.

Preventívne opatrenia

V súvislosti s preventívnymi opatreniami je dôležité vyhýbanie sa kontaktu s chorými osobami, obmedzenie návštev priestorov s vysokou koncentráciou ľudí (divadlá, kiná, hromadné akcie a pod.), časté a účinne vetranie (doma, na školách, pracoviskách), dodržiavanie pravidiel zdravého životného štýlu: konzumácia pestrej stravy s dostatkom zeleniny a ovocia, pobyt na čerstvom vzduchu v primeranom oblečení, otužovanie, dostatok spánku a odpočinku.

Medzi najdôležitejšie preventívne opatrenia patrí dodržiavanie zásad osobnej hygieny. Ruky by ste si mali byť po každom kýchnutí, kašľaní a vyfúkaní nosa.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM