Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Ojedinelý sobáš v Michalovciach: Napriek prekážke neváhali a vzali sa

V metropole Zemplína sa udial ojedinelý prípad. Stáva sa to zriedkavo, keď sa na matrike objaví takýto pár a chce sa vziať.

Ilustračný obrázok k článku Ojedinelý sobáš v Michalovciach: Napriek prekážke neváhali a vzali sa
Zdroj: pixabay.com

V Michalovciach sme počas uplynulého roku 2019 mali zaujímavý sobáš. Manželstvo uzavreli totiž maloletí. O tomto spojení sme sa dozvedeli priamo z mestského úradu, kde zväzok evidovali.

Starší ako 16 rokov

Aj keď na Slovensku manželstvo nemôže uzavrieť maloletý, vo výnimočnom prípade smie súd povoliť uzavretie takého manželstva maloletému, ale s určitými podmienkami. Zákon o rodine umožňuje uzavrieť manželstvo aj mladším osobám ako 18 rokov, musia však byť staršie ako 16 rokov.

Uzavretie manželstva takejto osoby musí súčasne povoliť súd. Na spomínaný krok sa podujal maloletý pár v našom meste. Ako sa nám podarilo zistiť, tak na matrike v Michalovciach naozaj zaregistrovali svadbu maloletých snúbencov.

Jeden prípad

Podľa michalovského úradu ide naozaj o ojedinelý prípad a do svadby sa maloletí v našom meste nehrnú. Minulý rok 2019 to bol len jediný sobáš.

" V jednom prípade sa sobášili maloletí snúbenci," potvrdila pre náš spravodajský portál Michalovce 24 hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM