Rôzne

Z Bruselu žiadne zmeny nehlásia. Slovenskí autodopravcovia protestnú blokádu PRERUŠILI

Únia autodopravcov Slovenska prerušila štrajk s čiastočnou blokádou hraničného priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod, no zostáva v štrajkovej pohotovosti.

Ilustračný obrázok k článku Z Bruselu žiadne zmeny nehlásia. Slovenskí autodopravcovia protestnú blokádu PRERUŠILI
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Informovala o tom na sociálnej sieti po pondelkovom (4. 12.) rokovaní európskych ministrov dopravy v Bruseli.

NAS nesúhlasí so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov v Európskej únii (EÚ) a pridala sa k protestu ich poľských kolegov na hraniciach s Ukrajinou.

Ciele blokády

„Únia autodopravcov Slovenska – UNAS dopravcov vyjadrovala svoj protest najprv hodinovou blokádou a potom aj štvordňovou čiastočnou blokádou. Jednak aby sa spojila a podporila požiadavky na EÚ pred zasadnutím Rady ministrov (TTE), ktoré mal predniesť minister dopravy SR Jozef Ráž ml. (nominant Smeru-SD), a jednak aby protestovala aj voči nečinnosti vlády voči dosahom aj na náš slovenský trh. Dnes sme štrajk prerušili a zostávame v štrajkovej pohotovosti,“ uviedla UNAS v noci na utorok.

Žiadna odpoveď

Ako informoval v Bruseli minister dopravy Ráž ml., zasadnutie ministrov dopravy EÚ neponúklo momentálne žiadnu odpoveď slovenským či poľským kamionistom blokujúcich svojich lacnejších ukrajinských kolegov na hraničných priechodoch.

Pre slovenských či poľských dopravcov to podľa jeho slov znamená, že musia rokovať s vládou o tom, ako zaistiť priechodnosť hraničných priechodov.

„Budeme radi, ak sa stretneme čo najskôr s ministrom, kde nám odprezentuje návrhy a riešenia a zároveň skonzultujeme s poľským partnerom KOPTIPT ďalší postup,“ reagovala UNAS.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM